Борисов: Отношенията между България и Русия не са лоши

Заради гафа с председателя на ЕП премиерът ходи с мирофон в джоба

OFFNews 18 септември 2019 в 14:25 1782 1

Отношенията между България и Русия не са влошени, обяви премиерът Бойко Борисов след срещата си с министъра на промишлеността и търговията на Руската федерация Денис Мантуров, предаде агенция „Фокус“.

Борисов допълни, че отчитайки и историческите, и приятелските отношения - добри и лоши през годините, в момента са те са прагматични, точни и коректни, и взаимноизгодни. „Никога не е стояло във вниманието да разваляме отношенията си с Русия, нито те с България“, уточни премиерът. Той коментира, че стартиращият утре строеж на Балкански поток е много положителен и че по тази тема България и Русия действат заедно.

Борисов припомни, че България е заплатила реакторите за АЕЦ „Белене“ и че за страната ни е важно процедурите около проекта да са прозрачни, ясни и точни. „Съревнованието е много голямо между държавите компании на Китай, на Южна Корея. Така че ще се постараем максимално бързо да проведем всички тези преговори. Виждам и огромен шанс, ако параметрите и изпълнението са в рамките на договорените правила, да стане един много добър проект“, обяви Борисов.


Премиерът в свой стил коментира и спрените микрофони при посещението на председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен у нас: „Оттогава ходя с микрофон в джоба, за да може който иска, да заповяда“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7281

1

Чалгомраззз

24.09 2019 в 12:42

Бре да му се не види...!!!Инвеститорите за белене ще се изпотрепят на опашката...за тия "не лоши" отношения с Русия има да плащат и внуците ни