Борисов: Политиката ни е миролюбива, за да привличаме повече туристи

OFFNews 05 март 2019 в 13:19 2155 3

Снимка БГНЕС

България води миролюбива външна политика, за да привлича повече туристи.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който заедно с руския си колега Дмитрий Медведев, откри в София Българо-руски бизнес форум в сферата на туризма, предаде агенция "Фокус".

„В условията на санкции и на голямо напрежение на многополюсния свят, ние с Дмитрий Медведев успяваме да поддържаме доста добри и прагматични работни отношения. Не бива пак да се делим като нация на русофили и 
русофоби. Нека си гледаме нашите важни български интереси“, заяви още Борисов. 

"Въпреки трудните международни отношения, успяхме да запазим добрия тон, който дава възможност там, където не попадат санкциите с цялата си гилотина, максимално да можем да развиваме отношенията си. В 59 града имаме центрове за издаване на визи от 1 февруари, за да се улеснят максимално туристите“, заяви Борисов.

Той припомни за фериботна връзка между Бургас и Новоросийск. „С министъра на туризма и Сдружението на общините обсъждаме, за да можем да отговорим на конкуренцията от Турция, да направят точна сметка, за да се подпомогне браншът. Защото имаме и зимен, и летен, и голф, и ловен туризъм, където може да се направи много. Не случайно и на нашите бази непрекъснато се подготвят руски спортисти“, посочи още Борисов. Той обясни, че България ще се постарае да бъде по-гъвкава.

„Защото действително при тази конкуренция туристът избира най-добра дестинация – цена, обслужване, качество на храна и сигурност. В това отношение на пръв поглед изглежда лесно, но нашата балансирана външна политика дава до голяма степен и сигурността, защото ние поддържаме прекрасни отношения и с Катар, и с Египет, и със Саудитска Арабия, и със Сърбия, и с Косово, и с Палестина“, коментира Борисов. 

Руският премиер Медведев заяви, че е важно е да се решат проблемите с визовия режим между България и Русия. "Подготвяме мащабен проект, който предвижда улесняване на визовия режим за туристи от всички страни", заяви той при откриването на форума. „Сега реализираме мащабен проект Международна кооперация и износ, който предвижда работа за улесняване на визовия режим за туристи от всички страни. Ще се занимаваме с това през есента – това е сложна задача. Ако говорим за туристическия обмен с ЕС, готови сме за най-модерни визови решения“, заяви още Медведев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8740

1

Косьо Генчев

05.03 2019 в 14:26

На снимката - Оскар за поддържаща роля.
А иначе казано, какви туристи, бе Борисов? Та те изкупиха вече половината България. Остава само още половината.
Ти, Тикво проста, най-добре наистина да си ходиш в Банкя! И твоето мекере, агентът Николай, ти го каза ясно.
Отивай си, а те ще ти благодарят като на др. Живков.
Обзалагам се, че физиономията ти ще е още по-учудена от неговата преди години, по повод на изразената благодарност "за цялостно творчество".