Борисов: Радев е президент на БСП и ДПС. Ако има данни за Пеевски, да ги даде

OFFNews 04 май 2018 в 10:31 6089 5

Премиерът Бойко Борисов нападна отново държавния глава Румен Радев в интервю за Нова телевизия по повод една година от началото на третия му управленски мандат.

„Престрелките са от него към нас. Към този момент това носи само вреда. Дядо ми казваше, че винаги е по-добре два коня да теглят каруцата, отколкото един. Но така е преценил, така са преценили неговите хора, така действат. За мен президентът винаги е бил обединител на нацията, в случая не виждам нищо, което да обединява. Той говори това, което съответно и партиите БСП и ДПС, които са го избрали“.

След това Борисов призова държавният глава да предаде на компетентните органи какво знае за връзките му с депутата, бизнесмен и издател Делян Пеевски. През февруари Радев зададе три конкретни въпроса след друго тв интервю на Борисов. Те бяха: Има ли премиерът Бойко Борисов общи бизнес интереси с депутата от ДПС Делян Пеевски? Има ли срещи Борисов с Пеевски? Разпределял ли е и продължава ли да разпределя Борисов обществени поръчки в интерес на Делян Пеевски?

„Ако има някакви данни и сигнали да ги дава в прокуратурата и ще бъде осъден... Президентът, ако има данни - Пеевски, да отива и да казва: „По тая сделка Пеевски е взел тая обществена поръчка“, каза Борисов в новата си медийна изява.

Премиерът коментира и доклада на Държавния департамент на САЩ, според който България остава държава със зависимо правосъдие и „корупция на всички нива“. Според него "и България можела да напише един доклад с цитати от Доналд Тръмп как САЩ са най-корумпираната страна."

Борисов успя да използва темата за двойния стандарт при храните за политическа атака срещу БСП.

„Аз съм отраснал с маргарин, защото маслото по време на социализма беше скъпо. Редили сме се родителите по 2-3 дни на опашки, за да купим адаптирано мляко за децата си, когато управляваха БСП. Но това много бързо го забравиха”, отбеляза Борисов.

Иначе според него потребителите трябвало да бъде наясно какво купуват и да четат внимателно етикетите.

По повод доклада на „Репортери без граници”, според който България е едва на 111-то място по свобода на словото Борисов обясни, че проблемът не е на правителството и то не можело да влияе на процесите в медиите.

„Проблемът на свободата на словото е в собствениците на медиите. Ние на тях не им се месим. Какво можем да направим ние? Нима БНР и БНТ работят за правителството или виждате проправителствена политика? Нито едно интервю не съм дал там. Затова сега има закон, има да се извади всичко да се сложи на масата, ЕП се занимава с това. Ние как да регулираме този въпрос? Какво да направим, за да спрем Пеевски и Прокопиев да воюват? Аз не знам и затова нищо не правя”, каза Бойко Борисов.

По повод разнопосочните позиции на партиите от управляващата коалиция по основни теми, включително Русия и ЕС, Борисов бе категоричен, че партньорите му в управлението търсят начин да не се обезличат от участието си във властта. Според него Европа няма никакви критики към България, що се отнася до действията на партньорите в управляващата коалиция.

„Доверието в нас е толкова голямо, че освен похвали за България, аз друго не съм чул”, каза премиерът.

За посещението на Волен Сидеров в Крим премиерът заяви:

„Той иска да си запази лицето на партията си пред своите избиратели. Да каже”: „Да, ние сме тук, защото нямаше друг начин да се направи правителство, но запазваме ценностите на „Атака”.

Борисов бе категоричен, че нна местните и европейски избори "ще отидем като отделни партии".

"Волен Сидеров иска да си привлича електорат от про-руски настроените хора. Валери Симеонов си има няколко теми - туризъм, тютюнопушене, ТЕЛК-овете. Всеки иска да си запази лицето пред избирателите си. ВМРО си имат своите позиции. Ето, когато бяхме в Скопие с Доналд Туск, Краси Каракачанов ми пусна декларация, че е против Сърбия да влиза в ЕС”, каза премиерът.

Той заяви, че е нормално всяка партия да има различни възгледи, стига да се придържа към коалиционната програма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

3

aviatora

04.05 2018 в 11:03

Този е най-големият патологичен лъжец в историята на държавата България!!!

6145

1

kokoten

04.05 2018 в 10:42

....нагла,тъпа мутра....