Борисов: С ''Възраждане'' би се работило по-лесно, защото са сериозни

В момента има над 200 човека готови да са премиер, след Кирил Петков всеки може да е премиер, каза лидерът на ГЕРБ

Ружа Райчева 10 октомври 2022 в 12:11 15527 12

Бойко Борисов на посещение в Стара Загора

Снимка Стопкадър Фейсбук/ГЕРБ

Бойко Борисов на посещение в Стара Загора

С голямо уважение с отнасям към "Възраждане". С тях би се работило по-лесно, защото са сериозни хора. Проблемът там е идеологически, защото няма на какво да стъпим, заяви бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на посещение в Стара Загора.

"Те искат референдум за излизане от НАТО и ЕС, да не се влиза в Еврозоната, да не се помага на Украйна, а това са нашите първи седем точки. Понеже те съвпадат с темелите на "Демократична България", "Продължаваме промяната" и ДПС - ние оттам търсим възможности. (...) Това са 6-7 неща, които тези партии с лекота биха подписали", каза Борисов по отношение на "Възраждане" и преговорите за съставянето на редовно правителство.

Борисов посочи, че въпреки заявката на "Български възход", че са готови да се коалират с ГЕРБ, математически не е възможно да се състави кабинет без "Възраждане". По думите му затова от ГЕРБ са предложили неутрални хора:

"Затова са тези неутрални хора като Плевнелиев, а като кажеш НАТО, се сещаш за Мони Паси. Ще използваме първите седмици на парламента, за да постигнем съгласие по тези политики и да прекараме държавата през кризата. (...) Мисля, че тези резултати от изборите трябва да смирят всички, както ние се смирихме."

За взрива на Кримския мост

Преди два дни се появиха кадри с горящия Кримски мост през Керченския пролив. Съоръжението свързва руския град Таман с украинския Крим, анексиран от Русия през 2014 г. Впоследствие руският военен кореспондент Александър Коц заяви, че експлозивът, използван за взривяването на Кримския мост, е дошъл от България и е бил заложен в стоката, превозвана от камиона-бомба у нас.

Днес Борисов заяви, че ако беше на мястото на руските служби, би му било интересно не откъде е тръгнал камионът с взривовете, а къде е бил натоварен. "Що се касае за "българската следа", аз имам лош привкус от тази дума, щото при атентатът по папата се говореше за българска следа, но после лично той каза, че не е вярно", каза той.

Според него по време на война всеки гледа да "изхвърли колкото може повече от напрежението навън".

"Този камион се е движел през пет държави маса време, ясно е че взривът не е натоварен тука, щото не може да мине границите - ще се самовзриви някъде. Куп такива неща, но сега каквото и да кажеш, е важно да не е вътре в страната", заяви Бойко Борисов.

Депутатски и премиерски постове

Борисов посочи, че се е отказал да бъде депутат, въпреки, че това би значело, че има имунитет: "Как ще ме арестуват като съм депутат, аз искам да имат всички възможности, щом това им е най-важното в програмата", каза той по адрес на ПП.

"В момента има над 200 човека готови да са премиер, след Кирил Петков всеки може да е премиер", отговори лидерът на ГЕРБ на въпрос има ли партията готовност да представи свои кандидати за министър-председател.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

645

13

wakeup

10.10 2022 в 16:53

Ами взимайте се бе тикво

75

12

230 млрд баксов

10.10 2022 в 16:16

66,74% от гласуванията на иZраждане в унисон с тези на ГЕРБ

"Не ми беше обяснено и защо почти всеки път трябваше да гласуваме заедно с ГЕРБ, най-вече за техни предложения, а Десислава Атанасова беше чест гост в стаята на парламентарната група. Знам, че политиката изисква компромиси, но някои компромиси не мога да направя. И това е да забравя 13 години диктатура, побоят на студентите под колоните на МС, подслушванията и огромната корупция. Няма как да ги подкрепям, а признавам, не съм станала достатъчно политик, че да съм дотолкова диалогична, че да забравя как заплашваха детето ми и как заплашваха и клиентите ми да не работят с мен. За ДПС съм сигурна, че договорка не е имало, никога не сме ги подкрепяли. Освен на вота, но това може да се обясни. За ГЕРБ обяснението е трудно, поне за мен"
Елена Гунчева

14469

11

случайно прочетох

10.10 2022 в 15:33

Тоя тулуп пак се изока.Между ушите му има само конец, за да ги държи на мястото им.
Но пък иначе е алчен, а и Мата Хари може да е мъжка, според Октай ;–) !
Да го прибират в затвора, беким млъкне, че ми писна от словестните му полюции!!!

925

10

ешо

10.10 2022 в 15:15

възраждане е герберски проект и ще работят добре

15914

9

поп Дръвчо

10.10 2022 в 14:30

QED.

№3 бъркаш за Янев и рублите. Никой не иска рубли.

Даже и рубладжиите искат евро или долари.

-480

7

Октим

10.10 2022 в 13:29

Ама разбира се! Прости и нагли лъжци, зависими от диваците от тайгата крепостни плюнки, кръгли нищожества или с една дума твои “колеги“!!! Нали тулуп???

12073

6

IvanofRumen

10.10 2022 в 13:11

След простака на простаците от Банкя управлявал близо 12 години с речник на овчар и със селендурски манталитет, всеки може да е премиер на тази територия.

12073

5

IvanofRumen

10.10 2022 в 13:04

Работи тогава, какво ни занимаваш всеки ден с простотията ти. ВъZраждане доколкото знам са проруска партия, спонсорирана от Кремълския ти господар и си пасвате перфектно.