Борисов: Ще се поправим, ако сме гласували лобистки промени за Артекс

OFFNews | 22 март 2019 в 12:09 | 4829 |7

Ако има нарушения, надали има по-нетърпим към тях от мен. Ще се поправим, ако сме сгрешили, бъдете сигурни.

Това заяви в Брюксел премиерът Бойко Борисов в кулоарите на Европейския съвет в Брюксел, попитан за законовите промени в областта на строителството у нас.

Вчера "Свободна Европа" съобщи, че през 2017 г. Народното събрание гласува поправки в Закона устройство на територията (ЗУТ), благодарение на които фирма „Артекс“ успява да реализира знаковия си проект – 34-етажен небостъргач в столичния квартал „Лозенец“, който в момента още се строи.

От "Артекс" реагираха, че нямат нужда от политическа подкрепа за бизнеса си. ГЕРБ коментираха, че въпросните поправки не облагодателстват точно тази компания, защото нямат ретроактивно действие.

"Ако има лобистки закони, ако е направено нещо нередно, лично се ангажирам същата тази парламентарна група да вкара закон, който да го отрегулира", добави Борисов.

"Всеки, който си е превишил правата, ще си носи последствията. Ако ГЕРБ са приели закон в парламента, който облагодетелства някой, утре ще внеса друг, с който да променя това, ако е неправилно. В Брюксел има толкова високи сгради - тук няма ли такива сдружения, протестиращи. В кой град няма високи сгради. Въпросът е дали има лобизъм. Ако има такова нещо, ще го поправим. Обвиняван съм, че се връщам назад, когато нещо е неправилно. Нас ни е избрал народът и, ако има нещо неправилно, видно е, че трябва да се поправи", заяви премиерът.

Като проверя детайлите, както винаги сме постъпвали, ще постъпим и сега. Ние нашите последствия ще си понесем, посочи той по повод сделките с недвижими имоти на представители на ГЕРБ. Дали ще е петно, дали ще е белег, тази партия съм я създал, за да се бори с корупцията на комунистите вече столетие. Тя, благодарение на българския народ, им нанесе толкова поражения във всички избори многократно, колкото никоя друга партия в историята на България. Естествено е ударите върху ГЕРБ да са страховити. Тази партия има смисъл само ако изпълнява това, за което е създадена, каза още Борисов.

Той прехвърли топката към комунистите и недалечното минало:

Как ще оневиним БСП за лагерите - те не са се отказали от историята си. Националните катастрофи, съсипването на икономика, банки, на всичко. БСП си приеха закон всичките им корупционни сделки да отпаднат със закон. БСП в последните си дни на управление (на тройната коалиция - бел. кор.) приеха закон, който казва, че не им се търси отговорност за нищо, отбеляза премиерът.

Искат да ни върнат във времето на най-гадната риторика, да се върнем още как са убили дядо ми. Тогава с децата на тези, които са го убили, можем да воюваме, както искат и никак не ме е страх. Да си изберат. Ние предлагаме да се мобилизира всичко. Лично съм ходил при президента да му докладвам за терористичните актове, за това, което правим в икономиката. Лично аз, два пъти. Не го шумим, защото е война. Колкото да съм за единение и за мир, просто толкова неща се правят добри и само с общи усилия можем да се измъкнем в този тежък свят, допълни министър-председателят.

Препоръчани материали
Косилинчо

Рейтинг : -1700

25.03 2019 в 07:18 7
+ 0
- 0
Ако има грешка тя ще бъде поправена ... но едва ли има! Айде сега недоволните да са доволни! Бойко е най-готиният премиер и най-точният, който сме имало, това е истината
Косилинчо

Рейтинг : -1700

24.03 2019 в 06:31 6
+ 0
- 0
Браво на Бойко! Така и трябва! Сега ще се види какво ще стане, но накрая БСП трябва да си получи заслуженото!
dominici

Рейтинг : 1038

22.03 2019 в 16:35 5
+ 0
- 0
Естествено, че има необстъргачи в Брюксел, Лондон и даже Ню Йорк. В това няма нищо лошо. Проблем е, когато се строят без мисъл, с лобизъм, корупционни схеми, натиск и неспазване на закона.
zuljin

Рейтинг : 2084

22.03 2019 в 13:59 4
+ 1
- 0
Единствената поправка след 10 години КРАДЕНЕ, е да ви избесим на стълбивете пред народното събрание!!!
Всичко друго ще е прах в очите!!!
Краси

Рейтинг : 919

22.03 2019 в 13:50 3
+ 0
- 0
Да се поправите обаче не значи само да прегласувате закона, за да замажете на хората очите. А значи следното:
1. който е търгувал с влияние да бъде разобличен и да си получи полагащата му се присъда
2. незаконната сграда да бъде съборена, за да разберат всички строители, че в тази държава има ред и нещата не се купуват с апартаменти
3. тези от общината, вкл. кметът, да понесат пълната административна и наказателна отговорност за допускането на незаконен строеж
Това не е, като да се правиш на добрия бащица на народа. Затова е най-добре да си ходите - има кой да ви смени и това не е БСП.
spirit оригиналът

Рейтинг : 14730

22.03 2019 в 12:56 2
+ 12
- 0
Интересно как ще се поправите,ще съборите сградата ли?
Georgi Gracata

Рейтинг : 1010

22.03 2019 в 12:44 1
+ 1
- 0
Другарю Борисов не разбра ли?Вътре в ГЕРБ искат да се оттеглиш нали помниш как Петър Младенов прелетя над Москва,срещите на ПБ на БКП,маньовара,че ще оставят Тато да ръководи ПАРТИЯТА.Не ти ли разказа тези действия Живков докато му беше охрана?Огледай се повечето от ибрикчиите са деца на АБПФК. Последно да ти напомня:,,Партията вярва на послушни,а не верни".Георги Марков поне ти го каза в очите ама и той търси на хляба мекото-ЕВРО ДЕПУТАТ. Айде със здраве!!!!!