Борисов: В контрабандния център работят много, ама нямат стиковка

Система следи пътя на горивата, та хората да са спокойни, че никой никъде не краде, обясни премиерът

OFFNews 08 февруари 2019 в 10:31 6026 4

Всички в контрабандния център, който се мъчим да направим от 2015 г, много работят, но поради липса на стиковка ефектът не е този, който ни се иска.

Това заяви премиерът Бойко Борисов на работно съвещание в ГДБОП, цитиран от „Фокус“. Система, която се намира в новия център в ГДБОП, координира непрекъснатото следене на пътя на горивото - от влизането му на наша територия до потребителите. На съвещанието присъстваха и главният прокурор Сотир Цацаров, министъра на вътрешните работи Младен Маринов, финансовия министър Владислав Горанов, министъра на транспорта Росен Желязков, шефката на бюднетната комисия Менда Стоянова и председателя на комията за борба със сивата икономика Емил Димитров-Ревизоро. 

"Искам да спрат тези приказки, че не контролираме горивата, че системата БАЦИС периодично се пробива", заяви премиерът. "Който каже, и в парламента, за това съм довел и депутати, че има пробиви някъде, докарваме го тук, слагаме го в центръра да стои два-три дни, да види кораба или танкера, закарваме го да го види и физически, и да се увери, че е същият. Искам хората да бъдат напълно спокойни, че никой от никъде не краде", допълни още Борисов.

„Изградихме контрабандния център, където е цялата информация - агенти, шпиони, досиета и дела са на едно място“, обясни той. 

"Амбицията ни е всяко устройство за контрол на процеса на влизане на горивата в данъчните складове и на извеждане да бъде оборудвано с видеокамера. Така ще елиминираме субективния фактор и ще достигнем по-високо ниво на контрол - работим в тази посока, обясни директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов. „Контролът ни е процес, който предстои да се надгради. Данъчният склад е с непрекъснат контрол. Хващаме всеки енергиен продукт, който влиза в него“, уточни Костов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

4

kokoten

08.02 2019 в 12:11

....много яко...контрабанден център....координира контрабандата....където опре работата до прокуратурата всичко се проваля....Мутро,Мутро-о време е да си вървиш заедно с прокуратурата и всичката смрад около теб....

12319

3

Чичо ви

08.02 2019 в 11:57

Кипи безсмислен труд един вид...

14469

2

случайно прочетох

08.02 2019 в 11:35

Е нали това е целта-да няма резултати!
Оставка БСП2!

6506

1

bobacko

08.02 2019 в 11:14

„Изградихме контрабандния център, където е цялата информация - агенти, шпиони, досиета и дела са на едно място“ - цитат Б.Борисов
Абе тоя малоумик нЕма ли кой да го прасне през мутренската му уста, щото явно няма кой да го осъди за това, което приказва.