Борисов: Време е за усмивките на внуците ми и моите решения

Започва 32-рият протест с искане за оставката му, за тази на главния прокурор Гешев, за дистанционно и машинно гласуване, за ВНС и промени в Конституцията

OFFNews 09 август 2020 в 19:46 12788 15

В навечерието на 32-рия ден на протести с искане за оставката му премиерът Бойко Борисов публикува снимка с внуците си във Фейсбук и посланието към нея:

"Домът е там, където те се усмихват. Винаги е добре да си поговориш с дете, най-верните решения идват от тях. Време за техните усмивки и моите решения!"

32-рият протест в София започва тази вечер от фонтана пред президентството, където се събират протестиращите, и вероятно отново ще има шестви до барикадите при Ректората и Орлов мост.

Искането му не е само едно. Протестиращите настояват за: оставка на третото правителство с Бойко Борисов начело, а и оставка на главния прокурор Иван Гешев, дистанционно и машинно гласуване, свикване на ВНС за промени в Конституцията.

Според БНТ премиерът Борисов е разпоредил полицията да не провежда никакви акции срещу протестиращите.

Протести има във Варна, в Русе, в Пловдив.

Такива се провеждат не само в България. Такъв вчера се проведе и в Кьолн, Германия. Наши сънародници се събраха там с искане за "повече демокрация и против корупцията". Снимки от събитието ни изпрати Владислав Терзиев. Може да ги видите в галерията. Очаква се протест да има и днес.

Тази вечер имаше протести на сънародници и в Оксфорд, и в Лондон.

Българи скандираха "Ние сме с вас!" и в Прага, Чехия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

15

Новак

10.08 2020 в 06:56

Yoghurt, как високия БВП умаловажава всеки един скандал през последните години:
- “Ало Ваньо” , “обещал съм на Мишо Бирата да не го закачам” - за каква държава, разделение на властите, за какъв морал говорим. Нямаше никакви последици.
- “тефтерчето на Златанов” - използването на държавата като бухалка за лично ползване.
- “търговския регистър и данните на НАП” - във всяка що годе нормална държава съответния министър би бил в затвора. Тук даже прекият директор не си прекрати отпуската и в последствие беше награден.
Това са няколко примера на тотално безочие, наглост и простотия. И това е превърнато в начин на управление на държавата.
Пък ти след това ми смятай колко е БВП на България.

20699

14

Новак

10.08 2020 в 06:43

Прав е yoghurt. Нека да бъдем трезви реалисти. Само че не съм съгласен на тоталната некадърност да казваме “по-фина шуробаджанащина”. Не е редно използвайки числата като щит (БВП, МРЗ и т.н) да прикриваме разсипаното образование. Даже и кражбите на Борисов няма да са по-страшни от съсипаната държава - след последните 10 години някой вярва ли, че в България можеш да разчиташ на елементарно правосъдие? Че полицията ще те защити?
Поне малко не ви ли е било срам от оная женица, която не можеше да направи сносен разговор, а беше кандидат за еврокомисар в зората на ГЕРБ? Или от Барни Ръбъл готов да целува ръце, крака и “още по-други места”? Или от Тетка Цачева - трябваше да е президент използвайки мелодраматично семейните си драми? Или от онази кърджалийка, която преглъща всякакви уронващи достойнството на нормален човек обиди, а може би и други неща?
Борисов е страшен защото направи масата българи да приемат, че прости и неморални хора могат да решават съдбите на децата ни.

3000

13

Оставка!

10.08 2020 в 00:03

йогурт, вие сте доказано разумни по принцип. Без да навлизам в подробности, щото ценя своята крехка анонимност от милиционерите, БВП е по-добро не заради, а ВЪПРЕКИ тия. Въпреки поркупите, въпреки пречките, въпреки забраните да се строи без "налог приятели". Създавам нов профил в случай, че забъркани по-долу искат да си го изкарат лично.

Работил съм в няколко европейски и американски фирми, на които им искаха пари за съществуване, развитие и най-пошло им бе отказвана възможност за по-нататъчна инвестиция без подкуп.

Примери: искате да вкарате 5,000,000 в работни места/заплати - няма проблем, ама дайте 15% кеш първо. Искате да построите офис за 3,000,000 - не може, дайте 250,000 първо. Искате да изградите завод за 15,000,000 в панчарево - няма проблеми, вие прокарайте канализация първо, да която технически сме взели вече и изхарчили милиони евро.

11300

12

yoghurt

09.08 2020 в 23:50

Ей, не надмогнахме емоциите си. Боклук, скапаняк, изверг... Бойко беше хумуристичен чиновник в сравнение с по-големите бандити - убийци като Доган, Филчев, Божков, ДС генералите които извикаха царя и назначиха Бойко и Доган, или пък апетитите на покойния Илия Павлов, който се целеше в поста шеф на рязузнаването с кадъра си Пеевски още от както го отглждаше... Та никак не е уместно да изпадаме в мелодрами, че Бойко ни бил съсиал младостта - всяко време си има своите личности, тогава нямаше кой друг да бъде избран, нито Станишев с повратливостта си, нито слабият Симеон, нито пък Доган или Волен...Човека направи много, БВП през 2019 е най-големият в историята на страната ни. Може да не е заради него, но е факт че неговото управление замени комунистическото некадърие с една по-фина шуробаджанащина, която в последните години вече се разпаса съвсем. Просто, апелирам да бъдем трезви, добре е че Бойко ще даде път на младите, че моделът на идеализацията на тъпотата си отива, но ако бяха на власт нерешителни хора като Орешарски например, щяхме да видим сто-пъти повече корупция.... Понеже, тя ни е заложена на дълбочинно ниво, не може да буде изкоренена за 20 години...

3811

11

Toni2019

09.08 2020 в 23:29

Махай се бе червей!!! Отивай в килията и не ни занимавай с паразитите си!

ОСТАВКА !!!

20699

10

Новак

09.08 2020 в 23:20

И третия мандат няма да довърши докрай - както всичко, което е започвал през живота си.
Само защо трябваше да съсипе 10 години от живота ни!?
Надявам се, че този път си отива от политиката завинаги (иначе нека си е жив и здрав).
Сега не е като 2013 - този път май го предават най-верните му последователи. Цвък вече е отявлен враг, но такива индикации даде и Дончев, а днес и Фандъкова. Тъпата п..ка от Кърджали никой не я брои за слива, а лакеите като Главчев , Велчев, Биков и другите сега се чудят къде да се скрият.

14469

9

случайно прочетох

09.08 2020 в 22:28

Борисов да не се крие зад внучетата. Те са деца.

2900

8

nrb

09.08 2020 в 21:32

Който кълне деца, да му се връща тройно , на него и на целият му род до девето коляно.

18551

7

Нострадамус

09.08 2020 в 20:55

Отива си ЗАВИНАГИ индивида Борисов-
едно психично болно божество, което управляваше като един съвременен Робин Худ - крадеше от БЕДНИТЕ и даваше на БОГАТИТЕ, а себе си направи МИЛИАРДЕР.

4164

6

Egocentric Eccentric

09.08 2020 в 20:23

Имам лошото предчувствие, че ще направи някоя тъпотия като свикване на ВНС - хем подава оставка, хем по неговите правила, хем удовлетворява някви измислени искания, хем сменя абсолютно темата и ще дрънкат следващите месеци за кво е тва чудо ВНС и общи приказки за реформи да забравим за скандалите.