Борисов иска мир в парламента, Нинова не очаква пълен мандат

Дебютантът Нона Йотова иска да е като Мелина Меркури

OFFNews 19 април 2017 в 09:21 3917 3

Парламентът се напълни с депутати, час преди старта на първото заседание на новото народно събрание, което започва в 10,00 ч.

Ако изборите бяха мажоритарни, ГЕРБ щеше сигурно да има 130 депутати, коментира на влизане в сградата лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Залогът ни е държавата. С нищо се опитвам не да провокирам, дърпам юздите на партията да може колкото по-смирено. Виждате колегата Герджиков брои дните като в казармата. Трудно е и много тегаво. Всичко, което е добро като предложния и от опозиция, ще бъде приемано. Аз съм за мир и стабилност. Нинова много работи каза за един месец. Народът каза друго. Никога няма да наруша първи добрия тон, заяви Борисов. 

Пожелавам на този парламент да работи така, че повече хора да могат да кажат, че благодарение на неговата работа живеят по-добре, обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя обаче заяви, че не очаква 44 НС да изкара пълен мандат. Според нея изборното законодателство е на дневен ред и е добре да се започне с него в началото, а на да се оставя както винаги за края, месеци преди избори. Тя заяви, че БСП подкрепя смесена избирателна система, мажоритарна и пропорционална. 

Номинираният за председател на парламента и депутат от ГЕРБ Димитър Главчев посочи, че Цецка Цачева му е предложила съветите и помощта си, ако има нужда. Главчев благодари за номинацията и гласуваното му доверие и добави, че ако депутатите одобрят кандидатурата му, той ще приеме поста председател на НС.

„Работих с Цецка Цачева в миналия парламент и съветите й бяха безценни. Вчера се чухме и ми предложи услугите си. Ще разчитам на нея и на готовността й да ми бъде от полза“, посочи той. 

"Воля" толкова вдигнахме летвата, че голяма част от партиите започнаха да преписват част от нашите послания. Голяма част от тях са вкарани в програмата на ГЕРБ и Патриотите. В тази връзка не виждаме проблем да ги подкрепим, заяви лидерът на партия „Воля” Веселин Марешки. „Ако с 12 човека успеем да свършим и 10% от нещата, които планувахме, ще е успех”, допълни той.

Надявам се на един премерен и културен тон в 44-тото Народно събрание, заяви актрисата Нона Йотова, която влиза в парламента като част от гражданската квота на левицата. Тя е депутат за първи път и призна, че много се вълнува. Неин идол е гръцката актриса и политики Мелина Меркури, която е била и депутат, и министър на културата в Гърция. 

Надявам се мандатът ми да е активен, динамичен и изпълнен с много срещи, каза Теодора Халачева. Тя е най-младият народен представител от БСП - на 25 години, и е бивша манекенка. 

Много лошо стана, че президентът Румен Радев свика парламента днес, имам рожден ден и трябва да черпя 240 депутати, с журналистите става голям масраф, каза лидерът на Атака Волен Сидеров. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15414

2

Hihi1981

19.04 2017 в 09:49

Нещо от и за Газпром?!

12488

1

pironaga

19.04 2017 в 09:42

ГЕРБ не знаят какво е това пълен мандат