Борисов нареди на аграрния и на регионалния министър да внимават за Бебреш

OFFNews 02 януари 2020 в 11:06 4323 1

Премиерът Бойко Борисов нареди на аграрния министър Десислава Таневада провери дали местният ВЕЦ „Бебреш“ работи извън обхвата на своето разрешително, издадено от „Басейнова дирекция“. Регионалният министър Петя Аврамова пък получи задача да окаже съдействие на местната управа на Ботевград по отношение на ВиК мрежата.  

Днес Борисов се срещна с кмета на Ботевград Иван Гавалюгов по повод водоснабдяването в града. Градоначалникът запозна премиера с проблемите и реалната ситуация с водата в района. Ботевград се водоснабдява от язовир „Бебреш“.

От разговора се разбра, че засега няма непосредствена опасност от режим на водата в града. През последните месеци ВиК екипите са предприели активни действия по ремонт на ВиК мрежата в града, в резултат на което загубите на вода са намалели с 6% за последния месец.

„Разпоредил съм наблюдението на язовир „Бебреш“ да продължи ежедневно, за да се гарантира вода за жителите на района“, категоричен бе премиерът Борисов в разговора си с Иван Гавалюгов.

Към момента полезният обем на водата в язовир „Бебреш“ е почти 1 500 000 куб. метра като среднодневно от него се черпят около 14 хиляди куб. метра. Това означава, че водоподаването е осигурено за поне близо 4 месеца, стана ясно на срещата между Борисов и Гавалюгов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6506

1

bobacko

02.01 2020 в 15:22

Най-добре е Мутрата да нареди на Патриарха да се моли на Бог денонощно за да пусне малко дъждец или снежец.