Борисов нареди сеч в ГЕРБ-Добрич след скандала със суджуците

OFFNews 21 юли 2017 в 18:50 17667 12

Премиерът Бойко Борисов е наредил уволнението на всички членове на областното ръководство на ГЕРБ в Добрич, съобщи пресцентърът на партията.

Заповедта трябва да приведе в изпълнение зам.-председателят на партията Цветан Цветанов, на когото е разпоредено да информира членовете на Изпълнителната комисия с предложението на партийния ръководител.

Борисов предлага още комисията да освободи общинския ръководител, общинския организационен секретар и членовете на общинското ръководство на ПП ГЕРБ – Добрич.

Освен освобождаването на членовете на областното и общинското ръководство, предложението на Бойко Борисов включва още да бъдат утвърдени нови ръководства на областната и общинската структури.

Решението на Изпълнителната комисия ще бъде гласувано и приведено в действие още в понеделник, пишат от ГЕРБ.

Предисторията на тази партийна сеч са изнесените от главния прокурор Сотир Цацаров данни, че депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов е рекетирал бизнесмен от Добрич, като е използвал името на премиера Бойко Борисов. Той успял да отмъкне 4 тона суджук и 60 кг. телешка кайма и филе "Елена", за които твърдял, че са предназначени за Борисов. Храната така и не стигнала до премиера.

Спрямо депутата са събрани данни за общо пет извършени престъпления от 2012 година до настоящия момент.

Изявлението на Цацаров доведе до днешното доброволното даване на имунитета от страна на депутата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8500

14

tzvetabg

09.08 2017 в 14:40

Защо вече 5 месеца подчинените на г-н Борисов се правят на много работни а всъщност се създават се кухи платформи, на които можеш да си изпращаш колкото искаш жалби, и теняма бъдат разгледани и ще им се от отговоря „Отхвърля се“???Такъв е примерът с Копирния център на Столимна голяма община?Защо тогава е създаден изобщо – за да се трупат сигнали, а работещите там да извършват „работа“, а в съшност да бездействат???ДОКОГА ШЕ Е ТАКА?Защо един финансист се поставя да ръководи структура от която няма никаква представа как се управлява – говоря за г-н Николай Кювлиев – директор на ТР „Земляне“! той се разпорежда да се харчат държавни пари, да се пилеят тези средства,а когато някой се опита да му противоречи или да се оплаче от неговите беззакония го уволвява дисциплинарно?
Защо Албена Пенелова използва за лични нужди служебна кола – това ако беше в друга ,цивилизована дъргава този „голям държавен управляващ“ отдавна да е в затвора и да излежава присъдаДОКОГА??????????

8006

12

Tzvetina Zoyn

22.07 2017 в 15:41

Защо никой от ръководството на ТР"Земляне" не е още сменен? Там са ежедневие корупционни схеми чрез който се източват държавни пари - не се правят никакви ремонти в ТР "Земляне" вече 10 годинив периода от май до октомври!А СЕ ВЗИМАТ ДОСТА ПАРИ ДА ТОВА! Г-жа Албена Пенелова се движи от и до работа със служебна кола!Някои от работещите там идват на работа пияни,пуши се, трети от работещите нямат необходимият образователен ценз да работят в ТР "Земляне"!!!!
ДОКОГА ЩЕ СЕ ТЪРПИ ВСИЧКО ТОВА,ХОРАТА ОТ КОИТО ЗАВИСИ ОТСТРАНЯВАНЕТО НА Г-Н НИКОЛАЙ КЮВЛИЕВ И БАНДАТА КРАДЦИ ОКОЛО НЕГО УМИШЛЕНО СИ ЗАТВОРЯТ ОЧИТЕ ЗА ТОВА?ТРЯБВА ЛИ СЕ СЛУЧИ НЕЩО НЕВЪЗВРАТИМО - СМЪРТ ИЛИ НЕЩО ПОДОБНО ЗА ДА ЗАРАБОТИ ТАЗИ БАВНА БЮРОКРАТИЧНА МАШИНА?ДОКОГА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ТЕЗИ БЕЗЧИНСТВА И КРАЖБИ?????

13780

7

Перко

21.07 2017 в 20:46

Суджука бил суров, каза прокурора. Тоя от ГЕРБ го взел да го суши :)

8019

6

Чичо

21.07 2017 в 20:12

Това добре.
Ама защо с НДК се получиха тези фалцове и прехвърляне на топката? И дума не обелва, все едно че нищо не се еслучило.