Борисов не се ангажира със срок кога ще свърши водната криза в Перник

OFFNews 30 декември 2019 в 11:18 3811 3

Надявам се ремонтът да приключи преди да се достигне мъртвия обем. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на проверка на ремонтни работи по водопровода в Перник. Борисов пристигна в Перник за заседанието на кризисния щаб в града, който е на воден режим над месец. Заедно с премиера бяха икономическият министър Емил Караниколов, зам.-регионалният министър Николай Нанков и кмета Станислав Владимиров го очакваха на място.

Премиерът и министрите посетиха трасето на новия водопровод и водната станция на града.

Борисов не се ангажира с конкретен срок кога в града ще има вода. Той заяви, че държавата ще съдейства с всичко, което може.

„Перник е от градовете, в които важи поговорката: „вода газят, жадни ходят“. Хората са виновни, така са бързали да приватизират, че за приватизирали заедно със заводите. Колегите от „Стомана“ - Перник са коректни“, допълни още премиерът Бойко Борисов.


Той коментира, че никой не се е свързал с него за проблем с водоснабдяването в Ботевград и, че господар на ВиК там е кметът.

Днес до премиера ще бъде входирано искане за отпускане на средства по три мерки за преодоляване на кризата в миньорския град. „Работим по старата и по новата пречиствателна станция, работим по големия водопровод, по който са големите загуби и по водопроводната мрежа към града“, каза кметът Владимиров
.
„В момента по трасето имаме три машини. Имаме 20% намаление на разходите на вода за тези няколко дни, докладва на примера министър Караниколов. Той посочи, че има два варианта за преодоляване на водната криза – единият е за водопроводно трасе за 2,2 млн. лева и е с трасе от около 1,2 км до разклонението за града, а другият е за 3,1 млн. без ДДС, при който трябва да се мине зад ТЕЦ-а.

Да се мине зад ТЕЦ-а за да е се говори после, нареди Борисов. Той коментира и вчерашното посещение на лидерката на БСП Корнелия Нинова в Перник, която каза, че ще се срещне с главния прокурор Иван Гешев, за да разбере докъде е стигнало разследването и има ли виновни за водната криза: "Искам справедливост, но да се върнат обратно – от сега назад. Как са приватизарини големите мощности на Перник? Колко пари са влезли в общината и в държавата? Защото моята информация е, че са приведени до фалит, после чрез оздравителни планове. Не е продуктивно. Аз нямам такива връзки с главния прокурор да му искам отчетност, но те са свикнали да си имат главен прокурор. В случая няма продуктивност в тези неща. Има ако направим тези неща – стара пречистватална станция, нова пречиствателна станция, магистрален водопровод и да влезем в града да помогнем на кмета проблемните участъци“, заключи премиерът.

„Кметът се държи перфектно, да го кажа, да не си крива душата", похвали той кмета Владимиров (БСП), който днес е и рожденик. "До сватбата да си приключил", обърна се той към Николай Нанков. „Ако държавата и общината са получили парите си за мощностите, нямаше сега да вади пари от бюджета. Затова дойдох, освен за рождения ден на кмета, за да уредим всичко документално", подчерта Бойко Борисов, цитиран от dariknews.bg.

„Няма нерегламентирани отклонения към Стомана Перник. Хората дори са готови да ни дадат терените, през които ще мине водопровода“, докладваха още Нанков и Караниколов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4040

3

jovo

30.12 2019 в 12:40

ББ НЕ Е ВИНОВЕН! МАРСИАНСКИТЕ КОМУНИСТИ ИЗТОЧИХА ВОДАТА! Нито е предишния кмет нито областния нито винистрите , никой! Хора разберете! Марсианзите източиха водата!

12082

2

leomesi

30.12 2019 в 12:01

Така е най-лесно - да не се ангажира. А хората, че се мъчат зверски, да се мъчат. Той си се прибира в Банкя и вода има. Ама някак си в 21 век да нямаш вода си е направо престъпление и безотговорност, огромна безотговорност и наглост.

705

1

order

30.12 2019 в 11:42

А Перник няма вода и се надига!!!!!

"Нощта ражда из мъртва утроба
вековната злоба на роба:
своя пурпурен гняв - величав..."
"Мъглиж бе пръв..."


При всички случаи правителството и байхУЙя не са виновни....те никога и за нищо не са виновни!!!!!
Виновни са земята, небето, слънцето, комунистите(байхУЙя и 75% от ГЕРП са комунисти), предишните управляващи, а предишни са байхУЙя-2, преди него е пък байхУЙя-1 ....
+++
А иначе.....
САЛ ТОЙ ЦЕЛИЯТ Е В БЯЛО(непорочен)!!!!........

Та по тоя повод ВИЦА за байхУЙя със страшният номер. ........ ..............
《„Излиза ТОЙ на манежа, целият в бяло – ..... бял фрак, бял цилиндър, бели ръкавици, бели обувки и бели чорапки, – ....оркестърът свири туш, над манежа се издига огромен бял балон, ТОЙ вади бял пистолет, прожекторите гаснат, ТОЙ стреля, прожекторите светват – ..... целият цирк в л@йн@, само ТОЙ в бял фрак, бял цилиндър, бели ръкавици, бели обувки и бели чорапки…оркестърът свири туш.....“》