Борисов обеща по 40 лв. за най-бедните пенсионери за Великден

OFFNews 06 март 2020 в 21:52 5883 2

Снимка ГЕРБ

Бонус от 40 лв. ще получат най-бедните пенсионери за Великден, обеща премиера Бойко Борисов докато инспектираше с джипа строителството на магистрала “Хемус” .

Решението за отпускането на парите е обсъдено в петък сутринта. Сумата, която ще отпусне правителството се очаква да бъде над 50 млн. лева.

Очаква се добавката да бъде изплатена на всеки пенсионер с доход под 363 лв. на месец, колкото е линията на бедност през тази година. Парите ще бъдат преведени на пенсионерите заедно с пенсиите за април, чието изплащане започва на 7-о число от месеца.

За Коледа бонуса получиха 1 276 200 пенсионери, като тогава правителството гласува извънредни 51 млн. Лв.

Премиерът направи оглед от високо на компресорната станция "Расово", която е част от проекта за разширение на газопреносната ни инфраструктура от българо-турската до българо-сръбската граница. “Фактически с тази компресорна станция и другата, която строим в Провадия, можем да увеличим капацитета на "Балкански поток" за над 20 милиарда. Сега капацитетът му 15 милиарда и ще стане 20. Така че интерконекторът Александруполис - Димитровград, сиреч гръцката връзка, ще може не само да обслужва България, но и да диверсифицира газ нагоре по цялото трасе за Сърбия, Унгария и Австрия”, каза Борисов. Според него компресорите са най-добрите и дават възможност за всякакъв газ с различен произход да потече през българските газови магистрали.

По-късно при инспекция на строежа на магистрала "Хемус" Борисов се похвали, че България е преди Германия и Холандия като държава, която спазва финансовите и икономически правила.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

2

случайно прочетох

07.03 2020 в 11:05

Поредната подигравка!
10г не са актуализирани пенсиите!
Да питат швейцарците как се прави, не е сложно, но не може да се краде!

5355

1

Кики

06.03 2020 в 23:21

Предполагам, че най-евтината Му риза струва повече.