Борисов от Мароко: Конфликтът между Русия и Украйна е изключителна заплаха и за България

OFFNews 29 ноември 2018 в 20:56 4164 2

Истински съм разтревожен от конфликта, който сега се води между Руската федерация и Украйна, заяви министър-председателят Бойко Борисов в лекцията си в министерството на външните работи на Мароко.

Борисов подчерта, че за България - като съсед и на двете страни в акваторията на Черно море - този конфликт е една изключителна заплаха за страната ни.

Той даде пример, че както много пъти на Балканите се е случвало: от нищо може да възникне страховит конфликт в Черно море и региона.

Пред дипломатите българският премиер изрази надежда, че моряците и корабите ще бъдат освободени и така ще бъде избегнат този конфликт.

Войната в Босна и Херцеговина беше толкова близо до нас. Ние, от българска страна, сме го преживели, каза министър-председателят.

Борисов заяви също така, че страната ни ще продължи да работи активно за утвърждаване принципа на разбирателство и добросъседство на Балканите и за постигането на транспортна, енергийна и дигитална свързаност чрез реализирането на регионалните инфраструктурни обекти. 

Той открои изграждането на коридорите 4, 8 и 10 като ключови за свързаността в региона и оцени, че реализацията им ще бъде от изключително значение за конкурентоспособността:

„Убеден, че ако всичко това го изпълним, Балканите ще изглеждат по различен начин. Ще дадем възможности на бизнеса, товарите и стоките да се движат по максимално кратки пътища“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21061

2

рамбо

30.11 2018 в 08:30

Нашия вожд изнасял лекции в Мароко?! Ще падна от смях. Човек, който не може да произнесе едно сложно изречение да тръгва да става лектор е вече върха на излагацията