Борисов отговори на Радев и коментира клипа, заснет в Бояна

OFFNews 16 юли 2020 в 20:10 10164 8

Снимка БТА

"Какво се вижда - че аз живея като аскет. 10 години не съм направил едно подобрение, един лев държавна пара. Фигурантите само фигурират и дават акъл. Аранжирани неща. Занасяш, подреждаш".

Така премиерът Бойко Борисов коментира клипа, който по-рано днес беше разпространен в медийното пространство. Сайтът "Афера", който в средата на юни публикува записи и снимки, днес публикува и видео от резиденция "Секвоя" в Бояна. Министър-председателят отиде на посещение на новото Околовръстно шосе по пътя Пловдив-Асеновград. 

"Видя ли днес как им блеснаха номерцата? Какво се оказа? Борисов го няма, никой няма, къщата тъмна и сенките изкача шпионин, снима, крие се, укрива се... От какво се укриваш? Кое е истина? Кажи! Аранжира фона, снимки - един път, два пъти, три пъти. Какво се вижда, че аз живея като аскет. 10 години не съм направил едно подобрение. Минава покрай каса! Има каса, ама ти си слагаш парите в шкафче!", каза още Борисов.

"Мъжки дрехи само! Казармено подредени! За съжаление пия една шепа лекарства", заяви премиерът "Как пък знае този човек да отиде в това чекмедже, а не в някое друго? Защото него го е аранжирал. Но диктовката е на кой? Кой дирижира това? Фигурантът! Язък за хората, които са на протестите", добави премиерът и допълни, че "този, който снима, си прибира парите и златото и си отива, а аз после трябва да се оправдавам. Добре, че го пуснаха този клип. В паника пуснаха този клип".

По думите му "НСО не са ни виновни. Когато има такава престъпна група за проникване - това са обучени хора, колко хора идват по срещи, аз съм доверчив човек. Това се измъква до тоалетната. Този, където ми е дошъл на гости, може да каже, че отива до тоалетната", коментира още Борисов. "Това е някой, който е извършвал престъпна дейност и се е изплашил, че някой ден ще го разкрия", смята премиерът.

Пред журналисти в Пловдив той заяви, че ще има голям ремонт на правителството, но след като мине вотът на недоверие, внесен от БСП. Премиерът коментира и че ще бъдат сменени министри, но това ще стане след вота.

Освен това, министър-председателят заяви, че "президентът е сценарист" на антиправителствените протести, които се провеждат от осем дни насам всеки ден на жълтите павета в София, а също така и в редица градове на страната. 

"ГЕРБ е най-голямата партия. Как не познават Шиши? А когато ДПС даваха подкрепа за БСП, президентът Радев познаваше ли го? Да каже коя обществена поръчка! И да видим при БСП, когато са били на власт, какво са получили ДПС", коментира Борисов в отговор на думите на Радев, който по-рано каза, че "друг е давал – в случая министър-председателят Борисов, огромни обществени поръчки за милиарди тъкмо на "Шиши".

Да каже кои са и веднага да се направи пълна проверка, каза премиерът.

В заключение министър-председателят добави, че ДПС и БСП отново са се събрали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

8

мнение от IP

17.07 2020 в 08:44

Вече даже ми дожаля за Борисов. А това означава, че ни е напуснал вече, но още не го е разбрал.

23293

7

Стефан

17.07 2020 в 00:27

:)) И що ти трябва да се обясняваш като ученичка?
Рядко безсмислена и безпомощна защита.

3811

6

Toni2019

17.07 2020 в 00:15

Тоя вместо да подава оставка приказва чрез медиите си с президента. Махай се бе Аскет. Взимай Каскета и марш в Русия или в Турция!

11769

5

Dafack

16.07 2020 в 22:52

...когато си поръчваш курви често, ама те се окажат шпионки накрая.

3232

3

tarabata

16.07 2020 в 21:39

като пие една шепа лекарства означава че е стар и болен което означава че трябва да се оттегли и да си се лекува на спокойствие под грижата на стадо барЦелонски манекенки.

3064

2

Александър Петров

16.07 2020 в 21:29

Съвсем явно освен от очевиден нарцисизъм Борисов страда от крайна степен на мазохизъм.

12262

1

ivan bikov

16.07 2020 в 21:22

Лелелеле, жива да не бях