Борисов отвърна на Радев, че хич не му отива да говори за Чернобил

OFFNews 23 април 2017 в 16:10 8980 5

Снимка facebook.com/boyko.borissov.7

От това, което знам, от 76 кладенеца един има повишение на стойностите и то е защото критичните стойности бяха намалени по предложение на Световната банка. Сиреч, водата от десетилетия е такава. И хич не им отива на тези, които употребяват думи и препратки към Чернобил.

Tова заяви днес в Бургас лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Коментарът му е по повод проблема с урана във водата в Хасково и изказването на президента Радев от петък, че ситуацията напомня за "синдрома Чернобил".  

Лидерът на ГЕРБ каза, че от 46-та година на миналия век в България са добити по време на управлението на социалистическата партия над 17 600 тона уран от недрата на земята.

Ако сега се казва, че е опасно, то през времето на урановите мини, през времето на 17-тия, 20-тия и 30 конгрес на социалистите какво е било!? Хич не им отива да употребяват такива думи като "Чернобил", тъй като пак тази партия скри от хората за аварията в Чернобил, добави още Борисов.

Ако успеем да съставим правителство, мога да обещая, че там, където възникне проблем, веднага целево ще се дадат средства за нови кладенци, нови водопроводи и каквото е необходимо, за да бъде разрешен въпросът. Всичко друго е политиканстване, каза той.

Оградата по границата с Турция

По-късно в неделя председателят на ГЕРБ отговори и на още една реплика на президента. В петък Радев заяви, че „съществуват редица смущаващи факти относно договорите, според които се финансира двуредова ограда, но се изгражда едноредова. Ще настоявам истината да бъде изяснена.”

Не е вярно, че е била договорена двуредова ограда по границата с Турция, а е изградена едноредова. На места оградата наистина е с един ред, тъй като бежанският натиск беше много голям и тя трябваше максимално бързо да бъде издигната по цялата сухопътна граница, това е и платено. На местата, където е необходимо, обаче, съоръжението е от два реда, каза днес Борисов пред журналисти в Ямбол.

Изградени са огромни пътища край границата, които ще бъдат "накичени" с термокамери за движение. Сега полициите ще могат бързо да стигнат до всяка точка по границата. Да си играем непрекъснато със страховете на хората не го считам за държавническа позиция, но явно някой така си е преценил, допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15509

3

Бухльо

23.04 2017 в 17:53

БиБи-тко, ама нали от лидера на "пак тази партия" ти се възхищаваш, нали пред Тато се прекланяш по твои думи? А и какво е общото между Радев и Чернобил, та не може да коментира? Или въпросът е да мятаме обвинения, несвързани с реалността и като ги повторим многократно, да ги приемем за верни?
В случаят не е важно и кой какво е казал, а какво ти, като доскорошен и бъдещ премиер правиш и ще направиш - това е фокусът.

29217

2

Лопе де Вега

23.04 2017 в 17:48

Обявяване на война? Боко няма да се примири, че не избраха неговата цецка и ще прави всяка възможна гадост на фъркатия.

Поздрав!