Борисов подкара дубайска патрулка преди срещата си с шейха на ОАЕ

Юлиан Христов 22 октомври 2018 в 11:55 2859 1

Снимка Пресслужбата на Министерския Съвет

Премиерът Бойко Борисов се качи на полицейски автомобил в Дубай. В рамките на посещението му в Обединените арабски емирства той отиде в Центъра по операциите на полицията в Дубай, който координира дейността на 28 хиляди камери в града.

Ръководителят на полицията генерал-майор Абдула Халифа Ал-Мери представи техниката и ресурсите, с които органите на сигурността в Дубай разполагат. Премиерът Борисов пък сподели за новите 341 полицейски джипове, които бяха осигурени на граничната полиция само преди броени дни и посочи, че текат планове за цялостна модернизация на Института ни по криминалистика.

Посещението в Дубай ще продължи със среща с вицепрезидента и министър-председател на монархията шейх Мохамед бин Рашид ал-Мактум, на която двамата ще обсъдят развитието на политическия диалог между двете държави. "Форбс" изчислява състоянието на шейха на $13,7 млрд., като той отделя голяма част от него за инвестиции и благотворителност.  През 2007 г. прави едно от най-големите дарения в историята на стойност $10 млрд. и създава образователна фондация на негово име, чиято цел е да изравни стандарта на образованието в арабския свят с този на Запад. 

След края на визитата си в ОАЕ Борисов ще замине за Кайро, където във вторник ще се срещне с египетския президент Абдел Фатах Сиси.  Визитата бе насрочена в Ню Йорк по-рано тази година, когато двамата се срещнаха на 73-ата сесия на Общото събрание на ООН.  Очаква се Борисов и Сиси да обсъдят сътрудничество в сферата на енергетиката и евентуалното включване на България в газовия проект между Кипър, Египет и Гърция.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови