Борисов похвали Нинова, че е отстранила Бенчев

OFFNews 10 август 2018 в 14:35 3931 1

Премиерът Бойко Борисов похвали лидера на БСП Корнелия Нинова за реакцията й по случая с Бенчо Бенчев. 

"Правилното решение е това, което госпожа Нинова излезе и обяви – поемам вина, помитам и го махам", каза той, цитиран от "Фокус".

Общинският съветник от групата на БСП в Бургас Бенчо Бенчев, който беше арестуван заедно с Димитър Желязков – Митьо Очите в Истанбул. След това Нинова го призова да освободи всички постове и да напусне общинския съвет на морски град.

"Отговорността е лична и щом са направили нещо незаконно, ще си заминат веднага. Това е оздравително и положително, защото останалите започват да си мислят, че в края на краищата рискът да ги хванат е голям и като ги хванат ще
последва нещо", заяви днес Бойко Борисов.

Той каза още, че компрометирани полицейски шефове, които се свързват с тартори на групировки, са били отстранени от системата. Не се разбра дали думите му са по адрес на Иван Владимиров, бившия директор на „Криминална полиция” в Бургас и един от собствениците на охранителната фирма „Аркус-сигурност Бургас” ООД, в която Митьо Очите е рабитил.

"Аз обичам много да гледам сериали нощно време, особено американски. Десетки полицейски банди действат в Щатите. И аз се удивих, но както виждате, всяка седмица в Щатите има стрелба и убийство. Там се събират най-често особено тези, които работят в криминалния сектор, агентура, за да научат нещо какво става на улицата, с някого трябва да станат по-близки, да го вербуват и там точно някъде става разминаването. За съжаление, ние не сме по-различни като държава от тези, които са в Европа, Америка, навсякъде", каза още премиерът и подчерта, че не възнамерява да смяна на вътрешния министър Валентин Радев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови