Борисов пред македонска телевизия: На какъв език говорим сега с тебе? (видео)

OFFNews
27 април 2020 в 23:34 | 16098 |3

Ние на какъв език сега говорим с тебе? Вкарваш ме в теми, в които... На какъв език говорим сега? При теб кой е преводач? И при мен кой е преводач? Виж, ето това е нещо, което много спъва Балканите. Имаме толкова много история, че тя ни е в повече, заяви премиерът Бойко Борисов в интервю за македонската телевизия "Сител".

Действително по време на разговора се вижда, че никой не превежда, а македонският журналист и Борисов се разбират отлично.

Австрия и Германия спорят ли за език? И ние не спорим с вас. Ние си говорим на един и същ език, всичко си върви добре, каза премиерът.

Във връзка със спорните исторически въпроси, премиерът казва: "Доколкото знам - вие сте журналист. Аз по професия съм пожарникар. Най-малко ние имаме право да определяме на историците. Може би - и да прочетем повече, ще знаем повече. Но това, което знам - историята се тълкува, има много разработки по случая, много дисертации, докторати. Да седнат и да се разберат."

Той е категоричен, че България подкрепя и винаги е подкрепяла Северна Македония по пътя й към ЕС.

Ние сме държавата, която първа започна и с Договора за добросъседство направи възможно да се говори изобщо за присъединяване към ЕС на нашите мили братя и сестри. И, второ, направихме абсолютно всичко да ги подпомагаме, вследствие на което тръгна и процесът с Гърция. Защитавал съм в Европейския съвет по всякакъв начин, когато искаха въобще да не ви включат в преговорите, каза премиерът.

Препоръчани материали
Симеон Александров

Рейтинг : 2010

28.04 2020 в 12:12 3
+ 1
- 0
Когато Борисов е прав не може,да се каже че не е прав!
ОСЦИЛОКОКЦИНУМ

Рейтинг : -684

28.04 2020 в 08:21 2
+ 0
- 1
Тоя тотално изтрещя.
Брок

Рейтинг : 3800

28.04 2020 в 01:05 1
+ 1
- 0
Дебил сър :(