Борисов предложи на Нинова да е шеф на парламента, тя отказа

Антония Чорева 11 април 2017 в 14:59 6433 3

Бойко Борисов е предложил на председателя на БСП Корнелия Нинова да стане председател на 44-тия парламент, съобщи той след среща, проведена днес между представители на ГЕРБ и червените.

Нинова отказала с мотива, че партията й ще бъда твърда опозиция на управляващите. Предложението си Борисов отправил като знак на уважение към добрия резултат на БСП на изборите, обясни той и уточни, че не са говорили за коалиция. 

Самата Нинова потвърди за предложението след срещата. То било отправено лично към нея, а не към партията й. Това обаче няма как да стане, тъй като нямаме мнозинство и няма как да провеждаме политики, коментира тя и посочи, че не могат да бъдат купени с един пост при принципни различия. Отказала и защото не можела да предаде 1 милион българи, гласували за столетницата, именно за да бъде алтернатива на ГЕРБ.

На днешната среща ГЕРБ и БСП обсъдиха темите за сигурността и председателството на ЕС. Сходни позиции намерили и по въпроса за родното производство, по който в следващия парламент можело да работят в синхрон за законови промени, стана ясно още след срещата.

След изборите през 2014 г. Борисов предложи и на лидера на БСП тогава Михаил Миков председателския пост в НС. Миков също отказа.

Вече стана ясно, че Цецка Цачева няма да бъде шеф на парламента, тъй като към момента не е избрана за депутат. Тя все пак има шанс да влезе в Народното събрание, ако първият в листата в Плевен Ивайло Московски стане министър. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

3

Hissarion

11.04 2017 в 17:25

Хайде моля ви се да не е пак Московски министър. Нямат ли тия мутрагерби поне един по-малко некомпетентен дангалак да намерят отнякъде.

16008

1

Nik68

11.04 2017 в 15:09

И какво правим сега. Цецка не прескочи, Нинова не иска. Много му се иска да е жена на бб. Не е същото, но да предложи на Чукалов.