Борисов разпореди Павлова да ръководи глобален център за партньорство с Китай

OFFNews 08 юли 2018 в 19:24 7424 4

Снимка eu2018bg.bg

Лиляна Павлова

Министър-председателят Бойко Борисов предложи министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова да поеме организацията по създаването и управлението на бъдещия Глобален център за партньорство на държавите от Централна и Източна Европа и Китай (Global Partnership Centre of CEECs and China).

Това обявиха от пресслужбата на правителството след разговор на българския премиер с председателя на Държавния съвет на Китай Ли Къцян.

Двамата се срещнаха днес в София преди отпътуването на Ли Къцян, който беше на официално четиридневно посещение в България. 

По време на днешния разговор Борисов и Къцян са подчертали "важността на договореностите в София – ангажираността на китайската страна към проекта АЕЦ „Белене“, участието на Китай в реализирането на инфраструктурни проекти, съгласието за създаването на Глобален център за партньорство на държавите от ЦИЕ и Китай (Global Partnership Centre of CEECs and China) и подписаните документи за насърчаване на икономическото и търговското сътрудничество."

Успяхме да постигнем големи резултати не само в двустранните ни отношения. Срещата на върха на „16+1“ също дава тласък за сътрудничество на едно по-високо ниво, заяви Ли Къцян.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

09.07 2018 в 03:59

Ридая от щастие!

6000

1

Работник

08.07 2018 в 21:42

Центрове, агенции, раздути администрации и отново безмислено харчене на държавни пари.