Борисов с онлайн обръщение в пика на протеста: Който си обича държавата, не иска да я счупи

OFFNews 11 юли 2020 в 22:45 12641 36

Премиерът Борисов се включи в извънредно онлайн изявление от дома си в пика на тазвечершния протест, когато на площада между Дондуков 1 и 2 имаше поне 10 000 души и поне още толкова в околността.

На фона на икона на Дева Мария с Младенеца Борисов призова да не се стига до насилие на протеста.

Включих се само с молба: Пазете се, не проливайте кръв. Имаме ранени полицаи вече, 5 са вече, призова той.

Надявам се на здравия разум, заяви Борисов.

Нищо не ни задържа в управлението освен отговорността, че ще счупят държавата, каза той. 

В изказването си премиерът акцентира на това, че пандемията ще довете до тежки за икономиката месеци и години, доходите ще намалеят. А тогава, по думите му, който и да управлява, трябва да търси голям обществен консенсус.

"Само след месеци ще са изборите. Виждам, че Радев не го боли, когато се пролива кръв на полицаи и се хвърлят бомби по тях. Когато се провокират, откровено се провокират. Тия полицаи имат семейства, имат родители, имат деца. Използването на такъв език на омарзата няма да доведе до нищо добро за държавата. Много пъти в нашата история тва се е случвало. Когато запалиха Партийния дом, понеже чуваме сега, че за това се готвят след малко, нека си спомнят следващите 12 години по доклада на Световната банка - Унгария вървеше нагоре, всички вървяха нагоре... 12 години мъртво, застой, плато за България. А като гледате сега кои са се наредили до рпзидента Радев... Всички те бяха управляващи. Ми Мая Манолова предложи Пеевски", каза още Борисов.

"И какво се получи днес? Огромен успех за Христо Иванов и "Да, България". Огромен успех за Карадайъ и ДПС. Уж "нашто" ДСП се прегърнаха с "Да, България", пеха песни" и какво казаха? Лоша е държавата лош е кметът на Бургас, лоша е полицията, лош е ГЕРБ", добави Борисов.

В изявлението си Борисов говори още за постигнатото от ГЕРБ - чакалнята на еврозоната, магистралите, справянето с първата вълна на Ковид-19.

Който си обича държавата, не иска да я счупи, завърши Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3022

35

Асеганакъде

12.07 2020 в 14:55

Ще си иде пъдарчето от УБО. Въпрос на време е. Ще си иде цялата милиционерска сган от БСП, ГЕРБ, ДПС и т.н. и т.н.
Въпросът е, че времето мина и вече не остана много напред.
А те....бас ловя, че бял ден не виждат, въпреки несметните крадени пари и бас ловя, че няма да видят...

18551

34

Нострадамус

12.07 2020 в 14:03

Заплахата: Ще счупят държавата без мен и моето управление, която не слиза от устата на борисоф е останала в съзнанието му от Мутренските му години когато той с бухалка обикаляше България и чупеше глави, коли, стъкла, прозорци и врати.
За това термина ""СЧУПВАМ"" доминира в речника му!!!

3000

33

kihote

12.07 2020 в 13:11

Застанал до иконата на богородица с Младенеца, с бяла риза и навити ръкави, както се му казали безбройните съветници.
Проблемът е че вече никой не вярва на този лъжец. Каквато и нагласена акция да направят няма шанс за успех. Остава само пътя към централната канализация за Боеко, там където ще се чувства при свои и у дома.

3232

32

tarabata

12.07 2020 в 12:28

Я, СТАВАЙ И СЕ МАХАЙ!!!

18551

31

Нострадамус

12.07 2020 в 11:10

борисоФ ""счупи България като закри "Южен поток" и АЕЦ "Белене" , Обезлюди и Затвори населени местта, училища и болници, крадеше от парите на Здравната каса, извърши Колосални кражби от Еврофондовете, от Бюджета, от Псевдо Саниране, от Спортни зали и Некачествени Магистрали, Велоалеи и Постоянни имитации на ремонти във всички общини с ГЕРБЕРСКИ кметове, далавери в митниците...и още, и още...

18551

30

Нострадамус

12.07 2020 в 11:09

Борисов Може да лъже целия народ за известно време. Може да лъже част от народа през цялото време. Но не може да лъже целия народ през цялото време.-Ейбрахам Линкълн).
България е прекрасна страна, която трябва да се гордее с Историята си и Великите си герои и това, че има хора за които далаверата и собственото благополучие стои над всичко не трябва да сломи духа ни! Въпросът КОЙ доведоха народа до положението да бъдем най бедната държава в ЕС с 3 милиона живеещи под прага на бедността и отрицателен прираст, и милион и половина прокудени от прекрасната ни страна стои отворен....

12182

28

sawall

12.07 2020 в 10:31

Борисов се показва слаб и немощен. Опитва се да хвърли вината на други, макар че той самият от 10 години не само нищо не прави за Пеевски, ами се ползва от услугите му и съответно си го пази. За полицаите е жалко, че има пострадали, но това момче, което пребиха полицаи преди два дни и той си има родители, но за него нула нали? Защото е студент и то не от ГЕРБ. Жалко, Борисов, жалко. Имал си шанс да излезеш като обединител, но не посмя. Страхливец.

6109

27

Azarael

12.07 2020 в 10:17

Единственият изход е борбата да се води до край, докато
се свали тиранията. Това ще е много трудна задача, защото
според думите на някой известни аналитици той все още е
любимото и дашно момче за Вашингтон и Брюксел !
Отново и този път трябва погледите ни да са отправени за помощ единствено . . .към Изток !