Борисов се разплакал, като гледал репортаж за бито дете с увреждания в дом

OFFNews 18 април 2018 в 13:20 3146 0

Премиерът Бойко Борисов призова служителите в държавната администрация за повече човечност при решаване на проблемите на хората с увреждания, като даде пример с репортаж, излъчен по една от националните телевизии.

В последните дни стана известен случай на бито дете с увреждания от социалния център в Пазарджик. Възпитателката удряла детето, защото посегнало към телефона ѝ. 

Борисов поиска от социалното министерство да разбере какъв точно е случаят с детето от репортажа и виновните да бъдат уволнени.

"Това не може да ми го побере акълът. Ревах, като ги гледах. Лично министърът да се занимае. Какви са тези хора, държавни пари и заплати вземат", каза Борисов в началото на заседанието на Министерския съвет, цитиран от БТА.

По това време пред сградата на МС се проведе протест в подкрепа на семействата на деца с увреждания. 

Демонстрацията е организирана от родители и подкрепена от неправителствени организации, които настояват за реформа и за закон за личната помощ.

Те предлагат изчерпателен електронен регистър на децата и възрастните с увреждания по заболявания, въвеждане на индивидуална оценка на потребностите както за децата, така и за възрастните, достъпна среда и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови