Борисов се срещна с Медведев (снимки)

OFFNews 30 май 2018 в 15:02 3755 1

Българският премиер Бойко Борисов сес рещна с руския си колега Дмитрий Медведев. Двамата обсъдиха задълбочаването на търговско-икономическото сътрудничество, както и в сферата на енергетиката, туризма и транспорта, съобщават от правителствената пресслужба.

Дмитрий Медведев е подчертал, че в последните години партньорството между двете страни се активизира. „Сега можем да обсъдим отделни параметри от нашето търговско-икономическо сътрудничество“, каза още руският премиер.

Българският премиер посочи, че приоритетните теми в отношенията между България и Русия остават борбата с тероризма и сигурността, икономиката, туризмът и енергетиката. „Светът действително е едно много тежко място с неспирните конфликти. Ние и Европа сме много потърпевши от мигрантската вълна“, допълни Бойко Борисов.

На срещата присъстваха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на културата Боил Банов, министърът на енергетиката Теменужка Петкова и министърът на туризма Николина Ангелкова, които са част от българската официална.

По-късно днес българският министър-председател ще разговаря и с руския президент Владимир Путин в Кремъл.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

31.05 2018 в 09:54

Боко и Димчо може да обменят ценна информация как се краде тихомълком докато си на власт.