Борисов шофира из Пазарджик, докато кметът му показва санирани блокове (снимки и видео)

OFFNews 20 май 2019 в 12:20 4969 0

Снимка МС - пресслужба

Премиерът Бойко Борисов демонстрира днес нов подход на отразяване на обиколките си в страната. Той бе на посещение в Пазарджик и обиколи града, шофирайки сам, а на задните седалки возеше кмета на града Тодор Попов и ресорни членове на кабинета - в случая Томислав Дончев, Владислав Горанов изам.-министър Николай Нанков. Обиколката бе заснета с камера и предавана наживо във фейсбук страницата на министър-председателя.

Официалният повод на визитата бе церемонията по откриването на 13 000 кв. м нови производствени площи в Пазарджик на предприятие за производство на компоненти за автомобилната индустрия. „Дълги години се говореше за ниска квалификация и ниско обучение - факт е, че се откриват нови заводи - в Кърджали, Русе, Шумен. Така че благодаря на работниците за техния труд. Когато цифрите и фактите говорят - по-добре да замълчат нашите опоненти", каза Борисов.

С разширението на производството заявката на компанията е до края на годината да назначи 1000 нови служители.

Борисов направи пълна обиколка на града, докато кметът Тодор Попов му показваше ключовите инфраструктурни проекти и санирани блокове.

"Така изглежда град в разцвет", заключи премиерът.

На въпрос на кмета на Пазарджик как ще продължи санираните на панелните блокове, Томислав Дончев коментира, че програмата за държавно саниране е спряла, защото не били справедливо с данъците на всички да се ремонтират жилищата на малцина. "Като промо вариант да тръгне беше добро начало, за да видят хората, че енергийната ефективност е нещо хубаво. Но не може да продължи по този начин. Всичките разходи, които са необходими, са 15-16 милиарда. Може да тръгне по друг начин, базиран на т.нар. договори с гарантиран резултат, където инвестицията не изплаща от икономиите на сметките за ток. Имаме подобни планове да продължим, но не по същия начин."

Борисов направи и инспекция на инфраструктурни проекти в Пазарджик и подчерта важността на обходните пътища за индустрията. От АПИ предвиждат цялостен ремонт на път II-37 Панагюрище - Пазарджик - Пещера - Батак, който не е основно ремонтиран от изграждането си, както и проект за изцяло ново трасе на околовръстния път на Пазарджик, което да изведе напълно тежкият трафик от урбанизираните територии, съобщи по-късно правителствената пресслужба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови