Борисов ще разчиства структурите на ГЕРБ в Плевен и Добрич

OFFNews 28 май 2019 в 20:09 6702 4

Ще започнат чистки в структурите на ГЕРБ в Плевен и Добрич. Това стана ясно от думите на премиера и лидер на партията Бойко Борисов след резултатите от евроизборите. 

"Имам резултати за всички области, дори в тези, в които губим, но градовете в сърцето ние печелим. Някои организации или ще ги разформировам, или наново ще ги правя. В Добрич и Плевен ще чистя всичко до корен. Там можете да бъдете сигурни", заяви Борисов. 

В коментар за изборите той каза, че са били страхотни. "Изпреварих ги с много дължини всичките победители. Защото всички се изкараха победители", подчерта Борисов.

"Във възрастта 30-50 години сме първи, сред работещите и младите, висшистите, интелигенцията. Губим от БСП при над 60-годишните. И нискоинтелигентните - с основно образование", допълни премиерът. 

По думите му най-много преференции са получили не кандидатите на "Демократична България", както чул по медиите, а Мария Неделчева от ГЕРБ (Неделчева е моминската фамилия на Мария Габриел, бел. ред.). 

"Мария Неделчева направи една доста добра кампания. Разликата между нея и оставащите кандидати беше потресаваща в нейна полза. Най-много преференции на тези избори има Мария Неделчева", каза Борисов.

Той допълни, че голям брой преференции е събрала и Лиляна Павлова, което според него показва, че се е справила добре с българското председателство. 

Борисов отказа да коментира оставката на лидера на БСП Корнелия Нинова. 

"Мен много пъти са ме подканяли и са ми правили такива намеци, и аз съм давал оставки, когато съм виждал, че управлението трябва да бъде преструктурирано. Така че това е лично решение, какво ще направят БСП си е тяхна работа. За мен днес аплодисментите за ЕНП са, че България сме победили лидера на европейските социалисти в България в пряк двубой", заяви той.

Борисов е в Брюксел на Неформална вечеря на държавните и правителствените ръководители на ЕС, на която се обсъждат резултатите от изборите.

Той коментира, че в предстоящите консултации за ръководните европейски позиции ще се прехвърлят много имена.

„Следващите часове ще се изговорят много неща и ще започнат същинските преговори", отбеляза министър-председателят и добави, че прибързването би било грешка. „Това ще бъде едно надбягване и който съумее да задържи коня си, както аз си задържах партията и последните две седмици я пуснах, и ги изпреварих просто с много дължини всичките победители, защото всичките се изкараха победители", добави Борисов.

По думите му все още е рано да се говори по въпроса за български еврокомисар. На въпрос относно поста председател на Европейската комисия Борисов отбеляза: „ние като част от ЕНП подкрепяме Манфред Вебер, ние сме дисциплиниран член и нямаме колебания".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4005

4

пецата82

29.05 2019 в 08:17

сигурно защото не могат да му купят необходимите гласове, малоумник

20696

3

Новак

28.05 2019 в 23:30

Тъпа мутро, да си благодарен, че 90% от народа са олигофрени, иначе ти и цялата ти крадлива шайка отдавна да сте разкарани!

6774

2

ЛАФЪРДИЕВ

28.05 2019 в 21:50

СОРИ!!!
2014 с 30,44% сега стигнал до 31,07%..

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

28.05 2019 в 21:48

ЕНП губи над 40 места... Принос на ПП ГРОБ - МИНУС 1 дупетат.. (2014 - 7, сега - 6)..
ПЕС губи над 34 места... Принос на БСП - ПЛЮС 1 дупетат.. (2014 - 4, сега 5)..
Ама Бацето ни бил спИчелил..
Щото той от 2014 с 34,44% сега стигнал до 31,07%..
Пък БСП от 2014-та с 18,9% сега взела 24,26%..

И си мечтай Баце - пак Станишко за боксова круша на избори да му са върне..