Борисов ще се срещне на четири очи с папа Франциск на летището в София

OFFNews
17 април 2019 в 16:45 | 2441 |2

Премиерът Бойко Борисов ще посрещне папа Франциск при пристигането му у нас на 5 май. 

Папата ще пристигне на Правителствения ВИП Терминал на Летище София, а след това с Борисов ще разговарят на четири очи във ВИП залата на летището, става ясно от програмата за посещението на папа Франциск у нас.

След това папата ще се отправи към Президентството за среща с президента Румен Радев. Президентът ще посрещне папа Франциск пред входа, а след това двамата ще проведат среща на четири очи и ще разменят дарове. 

Предвижда се след срещата Радев и папата да произнесат речи.

В програмата е включено още посещение на папа Франциск при патриарх Неофит и Св. Синод.

След това папата ще прекара известно време в молитва в храм-паметник "Св. Александър Невски". В 16.45 часа ще започне литургия на пл. "Княз Ал. I Батенберг". 

На следващата сутрин папа Франциск ще посети бежанския център във Враждебна, след което заминава за Раковски. Там папата ще се срещне с католическата общност и ще отслужи литургия. 

След връщането му в София пък е предвидено Събитие за мир с представители на различни вероизповедания в България на пл. "Независимост". От Св. Синод вече обявиха, че няма да участват в "каквато и да е форма на отслужване на общо богослужебно или молитвено последование" с папа Франциск при посещението му у нас. 

Новак

Рейтинг : 10136

18.04 2019 в 11:51 2
+ 0
- 0
Трябва да го погали по тиквата. След това вече ще се хвали, че четири папи са го галили по главата. Ако може и малко акъл да ме налее, но както се казва - а дано ама надали.
Sin

Рейтинг : 443

18.04 2019 в 02:16 1
+ 2
- 0
Само да не се окаже, че Папата не е чел Винету. Защото едва ли се интересува от амфетамини, контрабандни цигари или апартаменти.