Борисов ще си търси президент до септември

OFFNews 30 юли 2016 в 20:03 6883 6

Премиерът Бойко Борисов ще търси кандидат за президент на ГЕРБ до септември.

Борисов сам си даде новата отсрочка днес и я обясни с рязко променилата се международна ситуация.

ГЕРБ имали "прекрасни кандидати", но те нямало да могат да се справят в критична ситуация.

"Имах двама прекрасни кандидати до преди две седмици, когато видях какво чудо става със света. Тези ми хора с тези ми качества в такава критична ситуация не могат да се справят. Те са прекрасни във всяко едно отношение, но при стресова ситуация, когато трябва да тропнат по масата, за да ни защитят интереса, дали с комшиите, дали са в Европа, те този характер го нямат", каза Борисов.

Кандидатът трябвало да е експерт, да бъде познат на хората, да е политик и да има характер.

И днес Борисов подчерта, че ако ГЕРБ загубят първия тур, спечелилата формация ще трябва да управлява държавата, а не само президентството. Ако пък победата е за ГЕРБ, това щяло да е вот на доверие към правителството.

Той отново заяви, че битката за президент била лидерска битка и той бил единственият, който има оправдание да не се кандидатира, защото е премиер и иначе трябвало да се търси кой да управлява страната.

"Що за партия си, ако признаеш, че лидерът ти не става за президент, а трябва на негово място да търсиш дали е гражданин, дали е селянин, дали е военен, дали е интелектуалец. Сиреч в твоята партия нямаш кандидат. Единственият, който има основание да се колебае дали да се яви съм аз, защото премиерският пост е с повече власт и повече отговорност. Аз мога да кажа веднага - аз ще съм кандидат, и да спрете да ме питате глупости. Но тогава трябва да отидем на другия вариант - а вие като отидете за президент да кандидатствате, кой тогава ще търсим за премиер?"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

6

случайно прочетох

31.07 2016 в 11:52

Явно премиерът си мисли, че тази песен е писана за него:

http://www.vbox7.com/play:d3a4ce56

И се сещам за един виц:Лъвът събрал животните на една поляна и казал "умните в дясно, а красивите в ляво" и жабата казала " е аз какво, да се разчекна ли?"

А в същност не става нито за премиер, нито за президент.
Най-добре за страната ще е да си рита мачлета и да не се занимава с политика.

20374

4

Стринка Минка

30.07 2016 в 22:54

Как беше там.. и магаре да сложи..

12319

3

Чичо ви

30.07 2016 в 21:03

Тоя какво се прави на пръднал в рейса, толкова са плиткоумни проблясъците му на мисловна дейност напоследък, че даже вече не е и обидно даже... и на малките деца е ясно, че ще си намери кандидат за президент в собствената си муцуна, кой си мисли че заблуждава!? То и аз пък какво ли питам, ясно е кой - тези, дето два пъти вече си го избират.