Борисов смени близка на Цветанов зам.-областна управителка на София област

Георги А. Ангелов 30 януари 2020 в 17:57 9119 3

Галя Георгиева

Със заповед на премиера Бойко Борисов заместник-областната управителка на София-област Галя Георгиева е освободена. Заповедта е от сряда. На нейно място е назначена общинската съветничка от Елин Пелин Светлана Трендафилова, която беше кмет на село Гара Елин Пелин.

Галя Георгиева беше депутат от ГЕРБ в предишния парламент, а преди това два мандата кмет на община Елин Пелин. Според депутати от управляващата партия, Георгиева е била много близка до бившия заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов. Според тях, това е причината за освобождаването й - Борисов се освобождава от хората на Цветанов.

Премиерът и лидер на ГЕРБ обеща, че ще има чистка в структурите след освобождаването на Цветанов от всичките му партийни постове и започна рокади след местните избори. "Благодаря на Господа и на българския народ, че ми дадоха пак доверието си. След "Апартаментгейт" къщата на Манолев по Сандански, Камбитов, дето играе ръченица, как да спечелим", каза тогава лидерът на ГЕРБ.

Името на Георгиева и семейните й имотни сделки също попаднаха в разследване на “Биволъ” от пролетта на 2018 г. В една от тях синът и Павел Павлов се сдобива през 2014 г. с помещение в центъра на Елин Пелин, което купува на търг от ЧСИ за 89 475 лв. Година по-късно, когато Георгиева вече е депутат, общината мести сметките си в “Общинска банка”, банката отваря офис в града и наема помещението на Павлов срещу 2000 лв. на месец. “На 15.06.2015 Павел тегли кредит от Общинска банка на стойност 100 000 лв., срещу който обезпечение е… офисът на банката”, пише “Биволъ”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12021

3

bls

31.01 2020 в 09:15

Иначе за сделката на сина - не виждам нищо нередно поне на хартия. От ЧСИ всеки може да си купи апартамент - 10% капаро + участва на търга и действа. 2-ро пише се, че имотът е в центъра - защо да не го наеме банката - не знам 2000 лв дали са много над пазарната цена за офиси в центъра. Отделно - аз ако съм на банката ще съм доволен от обезпечението - знам как ще се стопанисва, ако изпадне в просрочие мога да си го купя аз - освен ако наемът не е нереален сделката е изгодна.

15509

2

Бухльо

30.01 2020 в 19:27

Ми тя Общинска банка е на Столична община - нещо промени там, покрай случая?
А и всъщност не трябва ли, като я освобожават, да кажат какви са причините - да знаем, дали с нещо не се е справила и ако е така, кога и как ще се поправи впросното нещо.
Ако пък е заради Цецо, пак да знаем - зер хубаво е да се знае, че Правителството кадрува на база на лични познанства.

4821

1

Марто

30.01 2020 в 19:12

Изумен съм! Извинявайте за грубия език, но тази “жена” прилича на всичко друго, но не и на развит хомо сапиенс. В комбинация с грима, бих казал, че е уродлива на вид. Сетих се и за министър Ангелкова. Отново поднасям извинения в случай, че страда от небезизвестен синдром.