Борисов сменя Порожанов с Десислава Танева

OFFNews 14 май 2019 в 13:14 5147 3

Оставката на земеделския министър Румен Порожанов се ускори, защото поисках да бъде освободена зам.-шефката на Държавен фонд "Земеделие" Иванка Багдатова-Мизова преди 2 седмици, а днес се оказа, че тя е все още на поста си. 

Това заяви премиерът Бойко Борисов и подчерта, че няма да търпи някой да пази свои хора. Зам.-директорката подаде оставка в началото на май, след като нейният телефонен номер бе оставен в сайта на къща за гости в Юндола.

Компромис не правим на никого, ясно и точно сме се разпоредили: където има нарушители, да си отговарят пред закона, припомни Борисов.

Утре ще стане ясно кой ще замени Румен Порожанов като земеделски министър. Още утре ще извършим смяната, ще уведомим коалиционните партньори, добави премиерът, който присъства на демонстрация и раздаване на нова техника за служителите на МВР.

Желаещи за министри все още има, не се притеснявайте, заяви още Бойко Борисов. 

Малко по-късно стана ясно, че председателят на постоянната комисия по земеделието и храните на Народното събрание Десислава Танева ще заеме мястото на Порожанов. Премиерът Бойко Борисов е изпратил в деловодството на парламента предложението за промяна в състава на Министерския съвет, съобщи Фокус. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!