Борисов спря сделката за Пловдивския панаир на Гергов

OFFNews 26 април 2017 в 13:25 7598 5

Изпълнителната комисия на ГЕРБ възложи на кмета на Община Пловдив Иван Тотев и на групата общински съветници на ГЕРБ, на сесията на Пловдивския общински съвет на 27.04.2017 г., да отменят решението си за придобиване на акции от Министерство на икономиката в Международен панаир Пловдив, написа в извънредно съобщение ГЕРБ.

Това стана по време на заседание на Изпълнителната комисия на партията днес. Мотивът на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов за днешното решение са опитите за публични внушения, които свързват ГЕРБ със знаков бизнесмен от средите на БСП, а именно Георги Гергов.

„Няма да позволя името, авторитета и честта на ГЕРБ да бъдат петнени заради лични икономически интереси“, заяви Борисов.

По време на заседанието, членовете на Изпълнителната комисия на ГЕРБ се запознаха подробно с всички факти и обстоятелства около взето решение на сесия на Общинския съвет в Община Пловдив, относно придобиване на акции от Министерство на икономиката в Международен панаир Пловдив.

ГЕРБ припомня, че раздялата на държавата с панаира започна в края на 2006 г. по време на Тройната коалиция, като сделката беше движена от тогавашния зам.-министър на икономиката и сега лидер на БСП Корнелия Нинова. Правителството на Станишев подари без търг и конкурс 49% от капитала на "Пълдин туринвест" - смесено дружество между пловдивската община и компании на Георги Гергов.

На последната сесия на Пловдивския общински съвет БСП и ГЕРБ гласуваха Пловдив да приеме 20,63% от държавните акции в Пловдивския панаир.

Сделката предвижда Пловдив да приеме 20,63% от държавните акции в Панаира, а Варна да приеме още 29%. Община Варна пък ще размени този дял за "Дупката" в центъра на града, която е собственост на Георги Гергов.

Както OFFNews писа, сделката е изцяло в полза на Гергов, който ще вземе почти 80% от Панаира и вече ще може да увеличава капитала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14344

6

Nibble

26.04 2017 в 19:04

"Борисов спря сделката за Пловдивския панаир на Гергов"..... машаала...."супермен". Очаквам утре да премахне и урана в Хасково.....завинаги.

10571

4

Hissarion

26.04 2017 в 15:39

Свинаря май си вкара нещо като автогол с тая срещичка, къде реферира. Ха дано маститите олигарси по-често осведомяват простолюдието за своите седенки.

20696

3

Новак

26.04 2017 в 14:23

А авторитета на тези суяци, които оня бяха убедени в едно, а днес по заповед са вече твърдо убедени в противното? Всеки сам си избира кога да стане за срам, но само да не говорят колко са принципни. Някаква безмозъчна паплач. Тиквун може да се отметне от всеки, важното е далаверата да върви.