Борисов уволни зам.-министъра на икономиката Лилия Иванова

OFFNews 23 юли 2020 в 13:16 10132 1

Рокадите в правителството продължават. Извън обявените министерски смени премиерът е уволнил Лилия Иванова като зам.-министър на икономиката, съобщава пресслужбата на Министерския съвет. Иванова си отива заедно с министър Емил Караниколов. Тя беше и началник на кабинета му.

На поста се назначава Яна Топалова - магистър по бизнес администрация от частното Международно висше бизнес училище - Ботевград.

Трудовият ѝ стаж е в държавната администрация, притежава ръководен опит в областта на международното сътрудничество, европейски програми и проекти - пишат от МС.

"Промяната в политическия кабинет цели ускоряване на сроковете на изпълнение на мерките за подпомагане на бизнеса в условията на пандемията от COVID-19 по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, провеждането на проактивна политика с малкия и среден бизнес и разработването на нови чуждестранни пазари за български стоки и производители", се казва в прессъобщението.

Отиващата си Лилия Иванова е възпитаник на добричката немска гимназия и Юридическия факултет на Софийския университет. Била е адвокат в областта на гражданското и търговското право. От 1998 г. досега заема последователно длъжностите началник-кабинет на министъра на културата, съветник в Министерския съвет, директор на дирекция в Министерството на държавната администрация и административната реформа, главен секретар в Министерството на земеделието и храните, в Министерството на здравеопазването и в Министерството на младежта и спорта. Била е член на Борда на директорите на Европейския институт по публична администрация, Маастрихт, Холандия като представител на Република България, автор е на публикации и на книгата „Обслужване „на едно гише“. Специализирала е „Банково право“ в Австрия, била е стажант-адвокат в Германия, преминава специализации по публично-частно партньорство и проектен мениджмънт в Ирландия, Испания и Великобритания. Обучавана е в ЕNA, Париж.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3810

1

Пенчо бре

23.07 2020 в 15:09

"автор е на публикации и на книгата „Обслужване „на едно гише“. " Бас държа, че е набирала материал за книгата, когато е доработвала, като продавачка, когато е била стажантка в Германия. А колко много разбрахме за нея, която я махат. Колко ли още невидими бойци на държавната софра остават незнайни, докато ги поканят да се оттеглят на друга, но равностойна работа?