Борисов в Пловдив след отпуснатите милиони за стадиони, назначи феновете за строителен надзор (видео)

OFFNews 29 февруари 2020 в 11:41 4423 1

Премиерът Бойко Борисов посети днес Пловдив, за да се срещне неформално с ръководствата и феновете на местните Ботев и Локомотив. Заедно с него в Града по тепетата отидоха и министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев. 

Поводът за посещението са отпуснатите от държавата 37 милиона лева на двата клуба за довършване на стадионите. Темата предизвикваше напрежение в последните месеци, а обещанието за помощ от държавата беше направено преди местните избори, но след това позатихна. 

Най-напред Борисов посети стадиона на Локомотив. Той беше посрещнат от представители на местната власт, но най-много се зарадва на срещата със спортния директор на "смърфовете" Георги Иванов - Гонзо.

"Стана ми колега и ти", обърна се Борисов към легендарния голмайстор на Левски, след което се поздрави и с Христо Бонев - Зума. Под "колега" Борисов имаше предвид участието на Гонзо в реклама, в която играе роля на полицай.

Последва представяне на плановете на Локомотив от страна на собственика Христо Крушарски. Борисов извика и феновете от трибуните да слязат на пистата.

"Мо'е ли Берое да ви бият пак? Камбуров ми е набор", обърна се към феновете Борисов, който се поинтересува къде е представителят на фенклуба, който му е пращал СМС-и, но се оказа, че си е тръгнал.

Премиерът заяви, че това което са му поискали, са 12 милиона лева и те вече би трябвало да са дошли в кметството. Той помоли максимално бързо да минават процедурите и в края на годината всичко да е готово.

"Зная, че като дойда, ще ми кажете, че нещо не достига", каза Борисов.

Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски използва посещението на премиера, за да му представи идея за справяне с безводието. Оказа се, че Борисов вече е бил информиран за това, но отклони предложението поне до лятото.

"Нека да си оставим природата да си свърши работата. Ще вземем да направим наводнение и да ни се смеят хората. Казаха ми за твоята идея, но нека да дойде лятото", коментира Борисов, след което получи фланелка на Локо от Крушарски.

След това делегацията му се отправи към строителната площадка на стадиона на Ботев "Колежа". Групата беше посрещната с аплодисменти и викове "Браво".

"Крушарски пожела да дойде, за да го биете него, ако решите. Както знаете, отпускаме 25 милиона за стадиона на Ботев и 12 за този на Локо", сподели Бойко Борисов и отново беше прекъснат с възгласи "Браво".

"Вас (б.р. феновете) ви назначавам за строителен надзор. Имате инженери в структурите, да наблюдават, а не след 7-8 месеца като дойдем и да кажете, че нищо не са направили с парите. Живот и здраве, ако не достигнат, ще дадем още за довършителни работи.

Оттук насетне се обръщате към кмета Зико и областния управител да задействат нещата", заяви още министър председателят на България. Всичките му срещи бяха излъчени на живо в профила му във Фейсбук.

След футболните въпроси той се видя и с хората от Столипиново.

Те се оплакаха, че няма Спешна помощ в най-близката болница и поискаха да бъде открито такова звено, защото много млади хора от квартала умирали. Борисов прехвърли сигнала към кмета Зико. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

705

1

order

29.02 2020 в 13:03

ЗА ПАРИТЕ ЗА МРЪСНИТЕ!!!!!
Та за парите иде реч, де.... за МРЪСНИТЕ ПАРИ на байОНя!!!!!
А къщата то е ясно, че е на тъщата!!!!
Да си спомним за ЦВИНОКИО и тъщата... и парите му!!!!!
„”- Г-н Цветанов, от къде взехте парите? - пита следователят.
- От скрина - отговаря Цветанов.
- А там кой ги слага - продължава следователят.
- Тъщата ми ги слага - отговаря Цветанов.
- А на нея кой ги дава - пак пита следователят.
- Аз и ги давам - казва Цветанов.
- Добре, а Вие от къде ги взимате - пита следователят.
- От скрина....””
Та къщата, тъщата, брт'чеда РАДИ, офшорката тук, офшорката там..... абе ШМЕНТА КАПЕЛА!!!!!!
Ама май Баце ....ОТТЕЧЕ У КАНАЛА!!!!!