Борисов води 4 министри в Сеул, ще разширяват сътрудничеството ни с Република Корея

OFFNews 23 септември 2019 в 16:37 4659 0

Министър председателят Бойко Борисов ще бъде на официално посещение в Република Корея от утре до 27 септември. 

Визитата на българския министър-председател Борисов се провежда в навечерието на 30-тата годишнина от установяването на дипломатически отношения между двете страни през 2020 г. Това е първото посещение на български министър-председател в Република Корея, съобщиха от "Дондуков" 1. Целта на посещението е разширяване на сътрудничеството между България и Република Корея в политическия, икономическия и културния диалог между двете страни.

В рамките на визитата Борисов ще проведе срещи с премиера Ли Нак-йон и с президента Мун Дже-ин. ще посети Центъра за научноизследователска и развойна дейност на компанията „Hyundai Motor Group“ в град Хуасонг, както и Университета за чужди езици „Ханкук“ в Сеул. 

В официалната делегация, ръководена от министър-председателя Бойко Борисов в Република Корея, са заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщения Росен Желязков и министърът на икономиката Емил Караниколов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови