Борисов за Македония: България е пример - когато има напрежение, се подава оставка

OFFNews 28 април 2017 в 10:13 6285 3

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е разговарял с президента на Македония по негово искане, каза самият Бoрисов в парламента.

Той подчерта, че е разтревожен от ситуацията там. Снощи в парламента на Македония имаше бой и дори депутати в кръв, заради избирането на албански депутат за председател на Собранието.

Борисов пожела и каза, че се надява Македония да намери изход от тази политическа криза. "Жизнено важно за нас е Македония е да запази целостта си и да продължи пътя към Европейския съюз", коментира Борисов. Той добави, че България е пример за това как, когато има напрежение, се подава оставка, минава се през избори и това, което каже народът, се изпълнява.

"Без никаква намеса във вътрешните им работи ги призовах всичките да намерят политически изход от тази криза. Тя тлееше години наред и тук емоционалните чувства на лидерите на партиите трябва да останат на второ място“, коментира още Борисов.

"Сега се разбира колко е важно да се спазват правилата, демокрацията и законите и да се съобразяваме с избора на народа. С Радев даваме ясен пример как можем да работим само в името на България със знак на разбирателство, но с една много права линия Европейския съюз и НАТО, демокрацията и правата и свободите", коментира лидерът на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13780

3

Перко

28.04 2017 в 10:34

Само не ми става ясно, като се подаде оставка, оправят ли се нещата?

29585

2

Izalina

28.04 2017 в 10:21

Айде баш България да не е пример, м?

Тва изказване удари тавана на лицемерието за този сезон.