Борисов за Пешко от Козлодуй: Ние не го ли уволнихме?

OFFNews - Бургас 04 ноември 2017 в 13:21 13711 0

Снимка Община Бургас

Премиерът Борисов инспектира с кмета на Бургас

Премиерът Бойко Борисов отказа да коментира решението на Районния съд в Козлодуй, с което уволненият от АЕЦ „Козлодуй“ Пешко Караджов, който заплашва полицай, е възстановен на работа. На въпрос на журналисти при посещението си в Бургас, Борисов репликира:

Ние не го ли уволнихме?“

При уточнението, че съдът го е възстановил на работа, премиерът насочи въпроса към магистратите и каза, че след делото с Волен Сидеров, при което му се наложило да плати 3 000 лв., не коментира решения на магистрати. Поясни, че имало много такива случаи на възстановени от магистрати служители.

Борисов каза, че знае кой ще е новият министър на здравеопазването, но името му ще стане ясно след като се гласува бюджетът.

Относно готвения вот на недоверие към правителството, Борисов коментира, че моментът е избран неслучайно, заради европредседателството на България. Ако той минел, това означавало, че ще сме без парламент точно в това време, каза премиерът и посочи вица за българския казан в Ада:

Ние можем сами да се дърпаме надолу в катрана шест месеца, докато сме във фокуса на Европа, да се изговорят всички глупости, които на някой ще му дойдат на акъла“, добави той и посочи, че трябва да се навяваме, че вотът няма да успее, иначе пак нямало да има път (разширението на Бургас – Слънчев бряг – б.а.).

Отпуснатите до момента 1 млн. лв. от правителството за възстановяване на щетите в Бургас и Камено са недостатъчни, призна премиерът. Той бе категоричен, че инфраструктурата ще бъде ремонтирана, за което са необходими около 4.3 млн. лв. Ще бъде изграден и обходен път, който да изкара тежкият трафик от комплекс „Меден рудник“. Борисов благодари и на всички дарители, на БЧК, на армията и доброволците, които продължават да помагат в засегнатите села.

В Бургас, Бойко Борисов успя да инспектира няколко обекта само в рамките на няколко часа. Премиерът мина през строежа на спортната зала „Арена Бургас“, разширението на пътя Поморие – Ахелой, обходът на Ахелой и укрепването на свлачището в кв. „Сарафово“. Преди това свика и заседание на кризисния щаб в Община Бургас.

Борисов остана доволен от работата по обектите и се похвали, че в Бургас, хора от санираните блокове, му махали от терасите си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови