Борисов за кадровата политика: Пазя си всички SMS-и от Бокова колко ми е благодарна

OFFNews 09 юни 2017 в 13:45 4872 2

Премиерът Бойко Борисов отговори в парламента на въпроса на депутата от БСП Антон Кутев каква е кадровата политика на новото правителство ГЕРБ и Обединени патриоти. 

„Човешки ще обясня“, започна Борисов и разказа: „В ситуацията, в която бяхме всички ние след изборите имаше един вариант да направим правителството с Обединени патриоти. Направихме го, 10 дни писахме програма и разглеждахме как да съставим правителството, така че всяка партия да носи политическа отговорност и да работи в синхрон. Някои от кандидатурите не бяха приети, не сме се старали по квоти или по проценти, а да намерим най-доброто приемливо и от двете страни, По същия на начин и със зам.-министрите. За две имена имаше опасения, но Валери Симеонов ме обеди – „ние стоим зад тези хора и си носим политическата отговорност“. Ако те не са добри зам.-министри, това е и наша политическа отговорност. Симеонов каза: „Аз ще направя всичко възможно да ги направя работещи – пое ангажимент, че ще се справи с тази задача“.

Борисов добави, че се е говорило в добър синхрон и работата на правителството се напасва.

Относно въпроса на Кутев защо Георг Георгиев от ГЕРБ, който е 25-годишен е станал зам.-министър на външните работи, Борисов отговори скромно: „Да. Млад кадър е, утвърден в ГЕРБ!“

И изненадващо Борисов започна: „По каква работа вие година и половина преди да се заговори за ООН предложихте Бокова. Не може ли по-добронамерен тон. И Бокова се е ползвала с цялата ни подкрепа. Всички SMS-и от Бокова си пазя и мога да ви ги покажа“.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови