Борисов за оставката на Мей: Съжалявам, работихме много добре

OFFNews 24 май 2019 в 18:45 2205 0

Съжалявам, с Тереза Мей действително работихме много добре всички. Това заяви в Мюнхен премиерът Бойко Борисов след среща с баварския си колега Маркус Зьодер по повод обявеното по-рано днес решение на британския премиер да подаде оставка на 7 юни.

„Дано не ми се сбъднат най-страшните прогнози, че месеци наред заради Тереза Мей и надеждата, че ще направим брекзит като хората, да не понесем проблеми и едните и другите. Сега тя ще си тръгне, ще дойде някой друг и ще каже: „Било, каквото било, когато имаме над 70 депутати, да си говорим пак“. Няма да е коректно и честно", коментира Борисов.

Премиерът посочи, че българите искат сигурност, високи доходи, искат да виждат развитие.

Ние това правим в момента. Лозунги не трябват, а фабрики, инвестиции, индустриализация, подчерта той. Борисов изтъкна, че много немски заводи са направени в България, особено в автомобилната индустрия, които освен, че се създават, в последствие разширяват производството си.

Той отбеляза, че се работи активно за повече контакти между българския и баварския бизнес, така че двете икономики да бъдат максимално съединени.

Двустранните отношения между България и Германия са отлични, със стратегическа важност, а връзките с Бавария са най-активните и динамично развиващите се сред германските федерални провинции, подчерта Борисов.

Министър-председателят Маркус Зьодер отбеляза, че е впечатлен от това колко много германски заводи се откриват в България.

"Очакваме още по-засилено икономическо сътрудничество. Придаваме голямо значение на доверието на баварския бизнес за търговия и инвестиции в нашата страна, и полагаме усилия в тази посока", подчерта министър-председателят Бойко Борисов.

Той добави, че за страната ни е от изключителна важност разширяването на присъствието на български продукти на баварския пазар в перспективни сектори като електрониката и електротехниката, машиностроенето, химическа промишленост, селското стопанство и др.

"Стремим се да развиваме иновативни производства с висока добавена стойност и да подобряваме възможностите за развитие на технологиите", каза още премиерът Борисов пред Маркус Зьодер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови