Борисов заминава на първо официално посещение в Босна и Херцеговина

OFFNews 26 октомври 2017 в 09:33 3783 0

Борисов заминава на първо официално посещение в Босна и Херцеговина

Премиерът Бойко Борисов заминава на двудневно официално посещение в Босна и Херцеговина, където ще се срещне с министър-председателя на федерацията Денис Звиздич. 

Двамата ще обсъдят засилването на икономическото и регионалното сътрудничество, както и евроинтеграцията на Босна и Херцеговина, съобщава БНР.

Посещението на Борисов в Сараево е първото на ниво министър-председател в двустранните отношения и е част от интензивните усилия на България да съдейства за евроатлантическата интеграция на страните от Западните Балкани.

В правителствената делегация са още вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на отбраната Красимир Каракачанов, министърът на икономиката Емил Караниколов и транспортният министър Ивайло Московски.

В първия ден от визитата делегация ще посети военната база БУТМИР, където е разположен българският контингент в състава на EUFOR.

В петък в програмата на премиера Борисов е предвидена освен среща с Денис Звиздич, председателстващ Съвета на министрите на БиХ, и разговори с председателите на двете камари на парламента.

По-късно министър Ивайло Московски и министърът на съобщенията и транспорта на Бих Исмир Юско ще подпишат Споразумение за изменение на Спогодбата между България и Босна и Херцеговина за международни автомобилни превози на пътници и товари, с което се намаляват ограниченията по маршрутите на българските камиони.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови