Борисов заплаши ГЕРБ: БСП ни доближават и ако не ви светне червената лампичка, аз ще ви светна синя

OFFNews 20 януари 2019 в 15:41 9694 6

Премиерът Бойко Борисов и лидер на ГЕРБ отправи сериозни критики към съпартийците си по време на Националната работна среща на партията, която се проведе в НДК. Основният ѝ акцент беше подготвката за предстоящите евроизбори и за местните избори през ноември.

"Обичам ви, но не е даденост това. Факт е, че БСП с тези провалени политици ни доближават. Ако не ви светне червената лампичка, аз ще ви светна синя", смъмри Борисов партийния актив. Според него хората искат справедливост. "Не искат да се правим на по-важни от тях, защото ние не сме. Ние сме си такива, каквито са ни избрали. Не сме се променили. Ако някой някъде се мерне с по-лъскава кола, махайте незабавно", добави той.

Борисов изрази недоволство и от министрите си. По негови думи те не са достатъчно активни, когато трябва да защитават позициите си. "Защо трябва да ви подръчквам? Те ви избиват зъбите с някоя жълта новина, а вие се сгушвате и не им отговаряте. Нахейти ви първата дама, вие мълчите - отговаря само един Тома Биков", изтъкна лидерът на ГЕРБ.

Премиерът отбеляза, че някои министри недоглеждат, когато внасят нещо в Народното събрание, и очакват то да бъде поправено там. "Само че точно тогава влизаме в гнездото на осите. Цветанов трябва да полага висш пилотаж, за да ни поправи и откровени глупости, когато сме пускали", добави Борисов.

Той предупреди, че има голям риск за европейското и атлантическо бъдеще на България, ако ГЕРБ не управлява с Патриотите: "Не дай, боже, да се случи друго управление извън нашето с патриотите. Тук трябва да благодаря на ДПС за подкрепата за самолетите и по тема евроатлантическа ориентация. Всичко останало представлява голям риск за европейското и атлантическо бъдеще на България".

Бойко Борисов отбеляза, че към днешна дата "доходите са повече, инфраструктурата е повече, всичко е повече". По негови думи "навсякъде говорят за българското европредседателство, че е най-доброто" и че "до ден-днешен всички ни благодарят и ни благославят, защото успяхме да сложим най-трудната тема - Западни Балкани". "От Белия дом до Москва, от Берлин до Париж казват колко важно е било това", изтъкна той.

Според Борисов правилата и начинът, по който се управлява Европейският съюз, изискват толерантност и внимание и добави, че "те дават парите". "Модерно е да говориш за бюрокрацията на Брюксел, но като се замислиш как се управляват 28 страни, ще видиш, че даже е малко тази бюрокрация", отбеляза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6015

6

Ехо

20.01 2019 в 21:28

Ученикът на Тодор Живков!

6109

4

Azarael

20.01 2019 в 18:21

След всичко това което се случва и предстои да се случи в близките няколко месеца и години у нас, смятам че ще има отново нов прилив на млади, образовани и умни млади хора които ще искат да напуснат тази съсипана страна, която вече отново се връща 30 години назад и навлиза в период на НОВ ТОТАЛИТАРИЗЪМ !
Гледах изказването на Пожарникаря от Конференцията на "Феодалите" днес и се отвратих от това, като видях как по седалките в залата бяха насядали едни послушковци и тунеядци, треперещи от страх да не разгневят своя Командир и Вожд !
А той като Зевс Самодържец от Олимп с менторски тон им обясняваше колко е "велик и непогрешен" и колко грешни и неадекватни в действията си сме всички ние в тази държава, намиращи се "извън" неговата престъпна и крадлива шайка !
Тежко и горко на този нещастен народ който НЕ ВИЖДАМ как без ВЪНШНА НАМЕСА /както стана на 10.11.1989/ би могъл ДА СЕ ОСВОБОДИ в следващите 10 години от тиранията на тази управляваща партия и нейния . . .Безсмъртен Вожд !!!

3910

3

Georgi Gracata

20.01 2019 в 17:25

То бива простотия ама чак вол за мезе!Посочете какво направихте за 10 години освен кражби на Европейски средства,назначения на деца и внуци на АБПФК,които изгониха можещите и знаещи работници.Пример НЕК,МВР,МнВР, Съдебната система да не говорим за прокуратура.Щом циганите тръгнаха към терминал 2.

12130

1

borisboris

20.01 2019 в 16:08

Доколкото схващам Земята ще спре да се върти.