Британското посолство за шпионския скандал: Подкрепяме Ви, защитавайте националните си интереси

OFFNews
11 септември 2019 в 20:35 | 2799 |2

"Следим с интерес изявленията на българските власти тази седмица, свързани с предполагаемия случай на шпионаж. Обединеното кралство подкрепя усилията на България като близък европейски партньор и съюзник в НАТО да защитава националните си интереси срещу подобни заплахи."

Това се посочва в съобщение на пресслужбата на посолството на Великобритания в София.

Позицията на Обединеното кралство идва ден след изявлението на посолството на САЩ у нас, в което се казва: "Запознати сме с разследването на българските правоприлагащи органи по предполагаем случай на шпионаж. САЩ изцяло подкрепят усилията на България да защити суверенитета си от злонамерено влияние."

Препоръчани материали
456

Рейтинг : 1810

12.09 2019 в 09:37 2
+ 0
- 0
Хаха, вълкът в овча кожа не може да подмине сензацията. И в британското, пък и в повечето други посолства е пълно с шпиони. Те дипломатите по принцип съвместяват много функции. Същото е и с нашите посолства по света, няма нищо сензационно.
Стефан

Рейтинг : 15278

12.09 2019 в 01:14 1
+ 10
- 3
Като от полоний и Новичок ли?
Благодаря, ние още сме с акълът си. Макар че, държавата ни е по-стара от вашата бивша империя.
Вижте там, оправете се със собствената си сапунена опера, с която занимавате света трета година. Та стигнахте чак до откровенни мошенници и борсови блъфове. А с руснаците ние ще се разберем някак сами, помежду си.