Чакането свърши: Фандъкова се кандидатира за кмет

Юлиана Ончева 02 септември 2019 в 12:59 3949 2

Настоящият кмет на София Йорданка Фандъкова обяви официално, че се кандидатира за още един мандат на поста. 

"Взех решение да се кандидатирам за кмет на нашия град. Решението ми не е спонтанно хрумване", обяви тя пред журналисти, след като инспектира, качвайки се на дрезина, новия участък от третия лъч на метрото от Орлов мост до бул. "Иван Гешов".

По думите ѝ, да се откаже да се кандидатира би било предателство срещу хората в столицата, тъй като започнатата работа трябва да бъде завършена. Като приоритети в работата си тя очерта строителството на метрото, озеленяването, ремонтите на кварталните улици и др.

Йорданка Фандъкова управлява София два и половина мандата. В първия си мандат наследи на поста Бойко Борисов, когато той спечели парламентарните избори и стана министър-председател. 

Какво каза Фандъкова: 

София се променя и развива в последните 10 години не с приказки, а с работа. Това е моят мотив да участвам в изборите тази есен. И ще го направя с график за работа – с нови проекти и идеи, нови хора и нова енергия.

Днес София е динамичен град, който се променя и развива, който дава възможности. Наложихме скорост на промяна, която изглежда естествена, но тя не е. Тя е резултат от много работа.

Предлагам три основни задача за работа в града: Първо, активна и целенасочена работа в кварталите – малките улици, паркирането и междублоковите пространства; 

Второ, развитие на София като зелен и чист град – зеленият ринг, който свързва кварталите и големите паркове, 8 нови парка, зелените коридори и засаждане на зелен пояс около София.
За повишаване на качеството на въздуха - да завършим големите проекти за намаляване на замърсяването от битовото отопление и от транспорта.
Трето – дигитализация и активно използване на технологиите в работата на общината - за повече публичност, за повече контрол и за улесняване на бизнеса и гражданите.

Разбира се, стратегическият проект остава метрото. Строителството на метрото трябва да продължи, то не трябва да спира. Заедно със завършване на вътрешните рингове и околовръстния път, които ще облекчат трафика.

Преди 10 години започнахме работа от кризи, които изглеждаха нерешими. Сега никой не ги помни и се радвам, че е така.

Знам, че от днес до октомври ще се отрича всичко, което направихме. Ще се показват само пропуски и грешки. Да, бъркала съм в преценката си и за хора, и за ситуации. За 10 години работа се допускат и грешки, особено с темпото, с което работим.

Изводите и анализите са допълнителна мотивация да намирам правилните решения и да вървим напред. Ценя гражданската активност. Показала съм, че чувам различните мнения и чувам критиките. Колкото повече хора са загрижени за развитието на града, толкова по-сигурно то се случва.
Благодаря за голямото доверие и подкрепата, които към получавала през всички тези години!!!

София е моят град, тук съм израснала от 13 годишна, тук съм учила, тук съм родила детето си и работя за града си.

Вярвам, че на София й трябва работа за София!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

03.09 2019 в 02:37

Разправят, че когато занесли на Цанков отрязаната глава на Стамболийски, той я загледал, помълчал, па рекъл:
- Разберете бе, господа, ний не щеме вие да ни управлявате по-добре. Ний искаме вие да си идете.

14469

1

случайно прочетох

02.09 2019 в 13:48

Безкрайна наглост!