Четири сигнала за купуване на гласове в ЦИК, 200 жалби и сигнали

OFFNews 27 октомври 2019 в 19:02 1028 0

200 жалби и сигнали са подадени в ЦИК до 17,30 часа, съобщи говорителят на Централната избирателна комисия Александър Андреев, цитиран от БТА. Повечето от тях са свързани с организацията на изборния процес в секциите. 

Общо 48 са жалбите и сигналите, свързани с предизборна агитация. По думите на Андреев основните сигнали, които обаче пристигат, не са от съществено значение, тъй като се отнасят до публикации в социалните мрежи или пък за вече съществуващи билбордове и плакати, които са разлепени в рамките на предизборната кампания. В този списък са и вече установените от ЦИК нарушения във връзка с публикуването на данни от социологическите проучвания, т. нар. екзитпол, каза Александър Андреев. 

В Централната избирателна комисия има и четири сигнала за купуване на гласове и те трябва да се насочат към районните прокуратури и районните управления на МВР, защото не са от компетенциите нито на ЦИК, нито на ОИК, каза Андреев. 

По думите на Андреев и на тези избори избирателните активности следват тенденциите от изборите през 2015 г. с леки разлики в стотните от процентите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови