Четирима мъже срещу Нинова за председател на БСП

OFFNews 07 август 2020 в 14:55 3642 0

Четирима мъже се изправят срещу Корнелия Нинова за вота за председател на БСП на 12 септември. Нинова е получила най-много номинации, обяви Централната комисия по провеждане на избора за председател.

Днес с решение на Централната комисия по провеждане на избора са регистрирани освен Нинова - Кирил Добрев, Валери Жаблянов, Георги Тодоров и Красимир Янков. 

От конференциите бяха предложени 55 кандидати за председател на БСП. Най-много номинации в процедурата е получила Корнелия Нинова - с 285 предложения, Кирил Добрев - 144, Калоян Паргов - 63, Красимир Янков - 55, Драгомир Стойнев - 40, Костадин Паскалев - 36, Валери Жаблянов - 34, Крум Зарков - 34, Янаки Стоилов - 23. Останалите са получили под 20 номинации”. Това заяви председателят на Централната комисия по провеждане на избора Емил Войнов на пресконференция в централата на БСП. Той уточни, че крайният срок за подаване на декларации от кандидатите за председател е изтекъл на 6 август. 

„7 кандидати подадоха своите декларации за председател на БСП. Бяха проверени всички кандидати за наличие на партиен стаж - изискване на Устава на БСП. Оказа се, че от седемте кандидати петима отговарят на изискванията за наличие за партиен стаж и стаж в националните органи на БСП, каза още Войнов.

Той подчерта, че за кандидатите предизборната кампания започва на 13 август и ще продължи до 10 септември. На 12 септември те ще се явят на пряк избор пред всички членове на БСП. Войнов допълни, че днес е било прието още едно решение - за теглене на жребий за участието на кандидатите в предизборната кампания в партийните издания – в-к Дума и БСТВ. По думите му жребият ще бъде теглен на 10 август, понеделник, от 11 ч. Жребият ще бъде теглен за всяко едно представяне на кандидатите в съответните медии.

Вяра Емилова, секретар на ИБ на БСП и секретар на ЦКПИ, обяви, че съгласно правилата на ЦКПИ и нейните решения, се провежда информационна кампания за прекия избор - предвидено е да бъдат изработени 3 клипа, един от които вече се разпространява, а вторият – от понеделник. Тя обясни още, че според правилата ще бъде изготвен общ плакат и брошура на всички кандидати. Това се очаква в следващата седмица. Всяка една от тези брошури трябва да достигне до членовете на партията, за да могат да се информират достатъчно добре за прекия избор.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови