ДАНС обяви още двама турски граждани за заплаха за България

OFFNews | 17 март 2017 в 18:5050003

След като по-рано днес стана ясно, че ДАНС е изгонила турски гражданин, тъй като е заплаха за националната сигурност, стана ясно, че за заплаха са обявени още двама турски граждани. 

Единият е експулсиран и му е наложена забрана да влиза в страната в рамките на пет години, а другият е включен в информационния масив на нежеланите в страната чужденци.

Мерките срещу тримата турски граждани бяха наложени в рамките само на един ден, като причината е събрани данни за заплаха за националната сигурност на страната. 

От допълнителните разяснения по темата стана ясно, че мерките срещу първия турски гражданин са заради създаване на антибългарски настроения в райони със смесено население, насочени срещу териториалната цялост и единството на нацията.

Премиерът Огнян Герджиков допълни, че става въпрос за турски гражданин, който е бил локализиран в Шуменско. 

"Според събраните от органите на ДАНС данни двете лица са извършвали на територията на Република България противоконституционна дейност, насочена срещу суверенитета на страната и единството на българската нация", съобщиха от ДАНС.

panel

Рейтинг : -769

18.03 2017 в 03:37 3
+ 0
- 0
Похвално, но и аз питам за решетничетата - кога?
Като сте се "сетили" за едните, не забравяйте и другите.
Изгонете всичката чужда сган- имаме си наша достатъчно, пардон, ама и вие май сте от нея...
Ал Кин

Рейтинг : -8138

17.03 2017 в 23:07 2

Този коментар е скрит заради отрицателен рейтинг на потребителя. Ако все пак желаете да видите мнението му, натиснете тук

Вълчо

Рейтинг : 1686

17.03 2017 в 19:13 1
+ 1
- 0
Хиляди са тези, които трябва да бъдат изгонени...А откъде се финансира дейноста на тези субекти е още по-важен въпрос? Ти изгониш трима, те десет нови дойдат. Ама те, поне отчетете неква дейност...
 
8