ДБГ: Има сериозен натиск към ДБГ да не подкрепяме промяната в София

OFFNews 07 септември 2019 в 10:39 10157 4

Димитър Делчев

С Мая Манолова отдавна имаме общи каузи, тя единствена ни подкрепи в битката за машинното и електронното гласуване, в приемането на закон за фалита на физически лица. А, за да я подкрепим, ние поставихме условията, че управлението на столицата трябва да работи за въвеждане на модерни ИТ системи за облекчаване на тежкия трафик, да се спре корупцията и да започнат спешни действия София да стане един по-чист град, в който се диша свободно, каза Делчев.

Така председателят на Движение "България на гражданите" Димитър Делчев коментира подкрепата на политическата формация за кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София в интервю за телевизия "Европа".

Структурите на ДБГ в София с голямо мнозинство взеха решение, че трябва да се търси истинска промяна в управлението на столицата и тя може да дойде от граждански кандидат. Решението да подкрепим Мая Манолова за кмет на София е именно в тази посока и заставам зад него, заяви Делчев.

По думите му има сериозен натиск "чрез хора от централното ни ръководство и структури в страната към мен и партията, за да не подкрепяме Манолова". Причината, според него е, че в Манолова ГЕРБ виждат реална заплаха за властта си в столицата.

Ние не влизаме в коалиция с БСП, а подкрепяме граждански кандидат, издигнат от хората. Ще се обединим единствено с дясно-центристки партии в изборите за общински съветници и районни кметове в София, каза още Делчев.

Делчев заяви, че структурите на ДБГ в страната имат свобода да изберат сами начина си на явяване, като на места ще има коалиции с десни и центристки партии, на други с патриотични. Кметовете Йордан Йорданов в Добрич и Георг Спартански в Плевен трябва отново да получат доверието на хората, защото развиват много добре общините си. На останалите места ще участваме в смяната на феодалния модел на управление, който в редица общини се налага от ГЕРБ, а в други от БСП, посочи лидерът на ДБГ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12256

4

Stamboloff

12.09 2019 в 15:21

Ех Митко, млад, неопитен и наивен. Да поразсъждаваме:
Вариант1. Манолова печели. Както Орешарски преди. Ще спечели подкрепяната от БСП кандидатура. От БСП, Митко!!! И вие ще станете миманс като ще ви остане само излагацията. Щото Манолова-кмет няма да е като Манолова-омбудсман. Помним я.
Вариант2. Манолова губи: Остава ви излагацията, компромисът с ценностите и разочарованите ви привърженици и всички десни.
И в двата случая губите политическото си бъдеще. Позорно.
Жалко за вас, бяхте симпатични.
Чаках Зеленогорски...

15414

3

Hihi1981

07.09 2019 в 16:57

ДБГ вие сте срам,за всички които имат виждания извън управляващи и опозиция!

706

2

order

07.09 2019 в 16:17

Необходим е общ фронт "ВСИЧКИ СРЕЩУ ГЕРБ" иначе байхУЙя и байхУЙьовете ще са вечни ...
В случая трябва да се подкрепи кандидата или партията, която има най големи шансове и възможности да гътне тая напаст и това в момента е Манолова или БСП!!!
Няма леви, няма десни трябва обединение!!!!
И Сталин, Чърчил и Рузвелт не се обичаха, но се обединиха да смачкат Хитлер!!!!

4245

1

rrr11

07.09 2019 в 10:48

ДБГ е отроче на ДС, нормално да подкрепят Манолова. На този Делчев, който наследи Кунева-Пръмова, баща е един от най-големите червени ДС бизнесмени.