ДБГ: Само последната година на Фандъкова ще ни струва над 4 млн.

OFFNews 09 октомври 2019 в 13:58 2400 0

Само последната година управление на Йорданка Фандъкова и ГЕРБ в София ще ни струват над 4 млн. лева заради глоби, които ще се платят не от нея или Борисов, а от всички данъкоплатци в столицата, коментира Димитър Делчев, водач на листата на коалицията „Движение България на гражданите“ (ДБГ, ЗНС, НДСВ и Път на младите), по повод заведени дела срещу Столична община.

Вчера ВАС потвърди глобата на Столична община за това, че е провела обществена поръчка, която не е по правилата и е дискриминирала участници. Накрая се оказва, че властта е дала десетки милиони на близки фирми, за да ремонтират 26 училища и детски градини. Резултатът е, че всички граждани ще платят 1,7 млн лева глоба на МРРБ, посочи Делчев.

Има още няколко поръчки, заради които се очаква Столична община да плаща глоби, а общата стойност е над 4 млн. лева, добави той.

На практика вместо да се изгради канализация в Панчарево или детска градина в Манастирски ливади, например, парите на данъколатците ще отидат за глоби заради лошо управления, заяви още Делчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови