ДБГ няма да се коалира с Демократична България, явява се сама на евроизборите

OFFNews 20 март 2019 в 18:00 3259 6

ДБГ се готвим за отделно явяване на Европейските избори. Все още не мога да кажа в какъв точно формат, но няма да сме с Демократична България, тъй като част от тях работят за капсулиране. Това избута СДС към ГЕРБ и слага прът в колелата на демократичното обединение, за което винаги сме настоявали.

Това заяви пред БНР председателят на „Движение България на гражданите“ Димитър Делчев.

Не ни притеснява отделното явяване, тъй като имаме идеи, местни лидери и нови лица, които сме длъжни да покажем. Ще проведем с хората честен разговор за това как Европейският съюз може да бъде от полза на всички, а не на една тясна клика около управляващите. Как можем да имаме чист въздух като в Стокхолм, добро електронно управление както в Естония и качество на живот тук, подобно на това в Западна Европа, посочи Делчев.

Той изрази съжаление за решението на СДС да се яви на европейските избори като част от листата на ГЕРБ.

Не разбирам как ръководството на СДС си легна като опозиционери и на сутринта се събути като част от властта. Най-старата демократична партия, чиито идеи за демократичност и свобода и аз съм подкрепял, избра да стане част от модела на ГЕРБ, който гарантира на държавата вечен застой, коментира Делчев решението на СДС.

На въпрос защо ДБГ не е приела предложението на председателя на ЕНП Жозеф Дол за общо явяване на десните и ГЕРБ за евровота Делчев отговори: "Борбата за постове и заплати винаги ще я има, но тя не изисква да даваш обещания на избирателите, в които никога не си вярвал. Очевидно е достатъчно просто да направиш впечатление на Борисов. Не съм в политиката, за да взема пост, а защото като млад човек искам децата ми като пораснат да живеят в държава, с която да се гордеят".

Той допълни, че все още очаква отговора на председателя на ЕНП дали приема поканата му да посети България, за да обсъдят изборите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12392

5

мгергов

21.03 2019 в 16:24

Какво значение има заедно или отделно и двете партии са еднакво неизбираеми. Няма кой да им вярва на лъжите на тези.

15414

4

Hihi1981

21.03 2019 в 09:00

Ало,Десните пак ще сме в статистическата грешка!Аман от егоизъм,егоцентризъм и глупост!

4010

3

Патил

20.03 2019 в 19:59

Това “ново” и “свежо” лице Делчев мирише на типична ДС/КГБ разработка. Невинно дърпа гласове на младите или уморените от наличните партии, за да ги хвърли след това на боклука и така да помогне на “нашите”. Той се капсулира, а обвинява за това другите.
По делата ще ги познаете!

11719

2

Краси

20.03 2019 в 18:36

Докато има такива егоистични субекти като вас, дето не могат да седнат на една маса, да превъзмогнат личните си амбиции и да стигнат до консенсус и обединение, ще управляват дъмпери като Борисов или Нинова, с благословията на Доган.
И дотогава моите деца ще живеят и работят в Европа, защото нямат място в държавата на Тодор Живков. За вашите си му мислете вие.

14469

1

случайно прочетох

20.03 2019 в 18:30

:–))))))))))))))))