ДБГ няма да участва на евроизборите, ще се готвят за кметските

OFFNews | 23 април 2019 в 10:43 | 2564 |2

Основаната от бившия ни еврокомисар Меглена Кунева партия "Движение България на гражданите" няма да участват на изборите за Европейски парламент. Това обявиха от извънпарламентарната политическа сила в изявление до медиите.

"Движение България на гражданите" отказва да участва в поредната братоубийствена битка между десни партии на предстоящите Европейски избори, заявяват от ДБГ и подчертават, че през изминалите 6 месеца са провели задълбочени преговори с представители на всички партии от автентичното център-дясно пространство.

Усилията ни да изградим широко демократично обединение, основаващо се на принципите на равнопоставеност и партньорство бяха отхвърлени. Желанието ни да работим заедно за излъчването на най-малко един евродепутат, който без колебания да стане представител на автентичната десница в групата на Европейската народна партия, получи насрещен отказ, заявяват от ДБГ.

Според тях на предстоящите Европейски избори българската десница ще се яви разделена – едната част в съюз с ГЕРБ, другата - в тактическа коалиция, а третата - самостоятелно.

Нито един от тези 3 формата няма силите или желанието да спре популизма и да разбие корупционния модел на управление в държавата. Докато продължават деструктивните действия и битките за надмощие вдясно, демократичните хора винаги ще губят войната за България, посочват още от ДБГ.

От партията посочват и че през следващите месеци ще работят усилено за подготовката на партията за явяване на местните избори през есента на 2019 г. На тях те щели да участват с всички сили в борбата за събаряне на феодалните крепости на ГЕРБ и БСП в българските общини.

Препоръчани материали
безпартийна

Рейтинг : 665

23.04 2019 в 12:37 2
+ 1
- 0
Можеха да се присъединят към Демократична България. Но явно и те са имали претенции. Но все пак решението им е една добра новина за десните.
случайно прочетох

Рейтинг : 4009

23.04 2019 в 11:05 1
+ 2
- 0
Няма смисъл да се готвят.
Отдавна са политически трупове.