ДБГ поиска президентът да свика КСНС заради опасност от фалшифициране на изборите

OFFNews 18 февруари 2019 в 14:45 1338 0

Движение България на гражданите призова президента Румен Радев да свика Консултативния съвет за национална сигурност във връзка с опасността от фалшифициране на изборите, съобщи пресофисът на ДБГ.

"Призоваваме президента да свика Консултативен съвет за национална сигурност на тема опасността от фалшифицирането на изборите в България, както и да наложи вето върху промените в Изборния кодекс", заяви председателят на ДБГ Димитър Делчев пред тв "Европа".

В писмо до държавния глава той пише, че промените, които обезсилват мажоритарния вот и ограничават електронното и машинното гласуване, са направени "на тъмно" и са удар по демократичността на изборите. Заради тях и машинациите на вота през последните години недоверието в свободата на изборите се срива и това е съществен въпрос, който касае националната сигурност, твърди още Делчев.

Липсва градивност в действията на ГЕРБ, правителството се занимава само с това да руши, отменя и отлага важните за страната решения. Това те наричат стабилност, коментира той.

За председателя на ДБГ е ключово важно изчистването на избирателните списъци от над 1 милион „мъртви души“, чрез които се манипулират резултатите от вота. Той призова за категорични мерки за борба с купения и корпоративния вот у нас.

Според него коалицията между ГЕРБ и ДПС е вече официална.

"За да е наясно г-н Борисов, в какво се забърква, ДПС са партията на г-н Доган, който получи хонорар от 1 млн. лв. за проекта „Цанков камък“, и Делян Пеевски, за когото се говори, че е основен участник в сриването на Корпоративна търговска банка", припомни председателят на ДБГ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови