ДПС: Победа на парламентаризма е отхвърлянето на доброволните отряди

OFFNews 10 юни 2020 в 13:44 2560 1

Още една победа на българския парламентаризъм е отхвърлянето на предложението на националистите за създаване на доброволчески отряди - те са практика на тоталитарните режими. Това каза заместник-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, след като по-рано беше отхвърлено предложението на “Обединени патриоти”. Това накара “патриотите” да обявят, че коалиционното им споразумение с ГЕРБ е денонсирано и заплашиха с “разделяне на пътищата с ГЕРБ”.

Освен ДПС против създаването на тези доброволчески отряди бяха БСП, "Воля" и голямата част от парламентарната група на ГЕРБ, каза Ахмедов.

Зам.-председателят на парламентарната група Йордан Цонев определи като успех за целия парламент приетата ставка от 9% ДДС за детските храни, санитарни детски стоки и предложението за книгите.

"Тази наша мярка и инициатива беше приета. Разбира се, това не е първата мярка по отношение на антикризисните мерки. Знаете, че след наша поправка 60 на 40 заработи и към ден днешен по мнението на повечето работодатели това е една от мерките, които сериозно работи. Други наши предложения също бяха приети по отношение на туризма, подкрепата на туроператорските пакети с 35 евро на седалка, говорим за чартърните полети. Нещо, което правят Турция и Гърция", каза още Цонев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови